Версія для друку

«Прокинувся зранку… – одразу наведи порядок на своїй планеті»

В рамках проведення у Дніпропетровську двомісячника з благоустрою території міста, у Дніпропетровському національному університеті ім. О.Гончара відбувся черговий суботник. Раніше вже проходили роботи з розчищення снігу та льоду, що цього року накопичились у великій кількості.

У минулу суботу студенти разом із кураторами, комендантами, а також співробітниками адміністративно-господарської частини прибирали студентське містечко, Ботанічний сад, спортмайданчики, територію навколо навчальних корпусів, гуртожитків, Наукової бібліотеки, Палацу спорту. До Дня Перемоги проведені роботи біля пам’ятних місць, упорядковані меморіальні комплекси. Із закріплених за кожним факультетом ділянках вивезене опале листя, торішня поросль, зламані гілки та інше сміття, що накопичилось за довгу зиму. Біля Палацу студентів у Центральному парку культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка студентами та викладачами ДНУ були проведені роботи з благоустрою території, облаштування клумб і газонів, очищення бордюрного каменю, доріжок, алей тощо.

За словами проректора з адміністративно-господарчої роботи М.М. Ружина, суботник пройшов з великим ентузіазмом. «Всі факультети завзято попрацювали і суттєво допомогли у впорядкуванні території навчального закладу; поставлені перед учасниками задачі були повністю виконані. Наступні масштабні заходи з наведення чистоти в університетському містечку попереду. 17 квітня в Україні відбудеться День довкілля, в якому традиційно беруть активну участь і наші студенти,» - наголосив Микола Миколайович.

До Дня довкілля громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань. Це добра нагода обдумати та оцінити дії та кроки, які кожен з нас має зробити в напрямку збереження та відновлення довкілля, визначити роль кожного жителя у збереженні нашої планети, її екосистем і ресурсів. Сьогодні, більше ніж коли, збереження життя на Землі вимагає від нас почуття загальної вiдповiдальностi – нації за націю, особистості за особистість, людини – за всі iншi форми життя. А Дніпропетровський національний університет, як завжди, зробить свій внесок у те, щоб зробити рідне місто чистим і доглянутим.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram