Версія для друку

«В ефірі E-FM»

Таких позивних віднині на великих перервах з нетерпінням чекають студенти економічного факультету ДНУ ім. Олеся Гончара, де почали регулярно виходити випуски «E-FM Radio Station».

«Власне радіо – не розкіш, а засіб спілкування», вирішили першокурсники і звернулися за підтримкою ініціативи до декана. І вже 12 лютого привітання до Дня закоханих лунали коридорами п’ятого корпусу ДНУ. «Ініціатива студентів – це завжди приємно, – говорить декан економічного факультету професор Сергій Олександрович Смірнов, – тому ми швидко облаштували мережу динаміків у коридорах корпусу та їдальні. Факультетське радіо дає змогу не тільки налагодити комунікацію між студентами різних курсів, підняти теми, цікаві молоді. Завдяки внутрішній мережі ми робимо оголошення, анонсуємо події, прискорюємо вирішення адміністративних питань. Але найголовніше – дати студентам можливість розкрити свої творчі здібності у написанні текстів, виконанні пісень, декламації поезії й отримати схвальні відгуки від слухачів».

До першого випуску творчий колектив факультетської радіостанції (Марія Рядно, Ганна Полішко, Данило Вітрогонів та Руслан Соломевич) підійшли творчо і відповідально. Історія вшанування Святого Валентина, цікаві факти, пов’язані зі святом, привітання друзям і коханим були «барвисто прикрашені» піснями у виконанні самих студентів факультету. «У нас ще багато цікавих ідей, – ділиться планами студентка Марія Рядно. – Найближчим часом представимо новий проект «Зелений чай з …», куди будемо запрошувати улюблених викладачів. Готуємо святковий випуск до 8 Березня».

За словами декана, великих витрат реалізація студентської ініціативи не вимагала, технічну допомогу зі створення радіовипусків студентам надає лаборант комп’ютерного класу Дмитро Ніколаєв, цей же клас і стає після лекцій «студією звукозапису». «Сучасна інфраструктура корпусів дозволяє зробити мережеве радіо і на інших факультетах, – говорить Сергій Олександрович. – Адже такі форми роботи з молоддю сприяють гармонійному розвитку особистості, а навички комунікації в майбутньому допоможуть фахівцеві любого напрямку – і економісту, і математику, і юристу. Також ми створили на факультеті сервер електронної бібліотеки, яка доступна студентам для вільного користування і поповнення новими виданнями. Це майже необмежені можливості пошуку літератури як для професійного самовдосконалення, так і для змістовного відпочинку. Нині працюємо над облаштуванням сучасного мультимедійного класу замість старого лінгафонного кабінету. Впевнений, сучасні форми навчання спонукатимуть студентів глибше опановувати фахові дисципліни».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram