Версія для друку

Нам під силу і міжнародні конкурси

Студентка-дизайнер п’ятого курсу ДНУ ім. О. Гончара Олена Щербаченко стала переможницею ІІІ Міжнародного конкурсу на кращу студентську роботу, присвячену актуальним питанням пакувальної індустрії. Конкурс проводився у Києві на базі Національного університету харчових технологій Міністерством освіти і науки України, Клубом пакувальників та журналом «Упаковка». За роботу «Серія упаковок Amouage», виконану під керівництвом викладача кафедри образотворчого мистецтва та дизайну М. І. Храмцова, Олена отримала диплом Міністерства освіти і науки України у номінації «Розробка та дизайн упаковки» та медаль «Переможець конкурсу “Упаковка”».

Досліджувати упаковку для косметичної продукції, а саме парфумерії Олена взялася в якості семестрового завдання. А згодом виявилося, що робота, легко подолавши міжвузівський етап, автоматично стає учасником Міжнародного конкурсу.

«Упаковка як різновид дизайнерської діяльності має інформаційне навантаження, створює індивідуальний образ товару і дає можливість розпізнати його серед безлічі інших, а також підтримує торгову марку фірми, - розповідає Олена Щербаченко. - Східний стиль упаковки був обраний невипадково, адже в нашому суспільстві він доволі популярний, хоча саме парфумерна галузь у цьому напрямі мало представлена. Через кольорографічне рішення я намагалася передати стильову направленість, тобто солодкавість та пряність, які властиві східним ароматам. Для цього потрібно було проаналізувати чимало архітектурних форм та орнаментів, декоративних елементів східної культури та письменності. За основу роботи обрано декілька орнаментів та візерунків, які більш стилізовані та яскравіші, ніж реальні зразки. В орнаменті використовувався фоновий дрібний графічний модуль, який часто зустрічається в архітектурі Сходу. Важливою також є конструкція пакувань – серед різних архітектурних споруд Сходу я обрала такі елементи, як купола, мечеті, арки та колони», - розкрила нам таємницю успіху Олена.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram