Версія для друку

Ще одна можливість для мобільності студентів

Делегація Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара на чолі з ректором М. В. Поляковим відвідала Університет прикладних наук міста Міттвайда (Німеччина) з метою підписання двосторонньої угоди про співпрацю в галузі освіти і науки.

Спільні інтереси об’єднують університети уже 4 роки, а нещодавно в рамках двосторонньої угоди був підписаний міжфакультетський договір про академічний обмін. Завдяки узгодженості навчальних програм студенти факультетів міжнародної економіки українського та німецького вишів мають можливість паралельно отримати бакалаврський ступінь з економічних спеціальностей в обох країнах. ДНУ та університет Міттвайда домовилися про взаємне визнання результатів навчання і оцінок, отриманих студентами на екзаменах.

Університет прикладних наук, що має партнерські стосунки з 88 університетами світу та 60-ма – Європи, забезпечує комфортні умови для навчання іноземної молоді, чисельність якої сягає 50% від загальної кількості студентів. Один з найбільших ВНЗ Німеччини, університет м. Міттвайда розташовується в Саксонії та має багату 140-річну історію і видатних випускників, серед яких - Фрідріх Опель (один із засновників автомобілебудівного гіганта OPEL), Август Хорш (засновник корпорації AUDI), Вальтер Брук (винахідник системи кольорового телебачення PAL) та інші видатні вчені та промисловці.

Ректор ДНУ ім. О. Гончара Микола Вікторович Поляков наголосив, що в університеті склалися добрі традиції співпраці з провідними німецькими вишами: «Сьогодні в ДНУ виконуються 10 двосторонніх угод з університетами Німеччини, що передбачають науковий, академічний і культурний обмін. Серед наших партнерів – Берлінський і Бранденбурзький технічні університети, Університет Кобленц-Ландау, Гамбурзький університет та інші. Всього ж у нас діє більше 40 двосторонніх угод про співробітництво з кращими університетами Європи, Америки, Азії, більшість з яких передбачає студентський обмін та подвійний захист бакалаврських і магістерських робіт та кандидатських дисертацій. Під час роботи над проектом ми організували поглиблене викладання німецької мови на факультеті, що дає можливість вдосконалювати свої знання студентам, які прагнуть залучитися до академічного обміну, – зазначив Микола Вікторович. – Саме через обмін викладачами і студентами відбувається взаємозбагачення традицій вищої школи, як вітчизняної, так і німецької. І сьогодні ми цілеспрямовано працюємо над тим, щоб інтеграція України до загальноєвропейського освітнього простору та залучення до Болонського процесу були не декларацією, а поповнювалися конкретними прикладами ефективної співпраці та створенням умов для мобільності студентів і науковців».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram