Версія для друку

Літературні читання „Дорогами молодості Павла Загребельного”

На факультеті української й іноземної філології та мистецтвознавства ДНУ ім. О.Гончара в нещодавно створеній іменній аудиторії П. Загребельного пройшли літературні читання „Дорогами молодості Павла Загребельного”, присвячені 85-річчю від дня народження неповторного, надзвичайно продуктивного, найчитабельнішого Майстра Слова сучасної української літератури.

На читаннях, організованих кафедрою української літератури, студенти та викладачі факультету творчо представили становлення неординарної письменницької особистості П. Загребельного, проведені у Дніпропетровську й Дніпропетровському університеті роки його молодості, уривок з роману „Розгін”, з якого почалася слава Загребельного-романіста. Пролунали улюблені пісні письменника, були озвучені маловідомі факти його біографії, продемонстровано відеосюжет про відвідування університету дружиною Еллою Михайлівною Загребельною, виконано ліричну мініатюру „Він і вона” за спогадами близьких і друзів письменника.

На читання завітала і колега та щира шанувальниця творчості Павла Архиповича голова Дніпропетровського відділення Національної спілки письменників України Леся Степовичка. Вона поділилася спогадами про зустрічі з письменником, про благословення ним літературно-мистецького часопису «Січеслав», упорядницею якого є Леся Вікторівна: «Його слово наповнює хвилюванням душу, бентежить, гріє, лоскоче, надихає, соромить, знетямлює й отямлює своєю чарівливою силою, щедрою безмежністю, філігранною розкішшю, красою й багатством, залюбленістю в рідну землю, її людей, в’їдливою іронією аж до сарказму, любов’ю і гнівом. Його слово не зів’яне, не згине, не забудеться». Леся Степовичка подарувала викладачам, студентам та працівникам Наукової бібліотеки примірники присвяченого 85-літтю Загребельного випуску «Січеслава», в якому опубліковано спогади дружини та доньки, друзів-письменників, однокласників, розвідки дослідників творчості Павла Архиповича.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram