Версія для друку

«Усе, що ми робимо сьогодні в університеті, ми робимо з ім’ям Моссаковського»

90 років виповнилося би минулого тижня академіку НАН України, Почесному громадянину Дніпропетровська Володимиру Івановичу Моссаковському. 22 роки він очолював Дніпропетровський університет, а у 1999 році за рішенням Вченої ради ДНУ його було обрано Почесним ректором. І сьогодні, з відстані десятиліть, важко переоцінити його внесок у справу розбудови й становлення унікального класичного університету, де завдяки поєднанню далекоглядності мудрого керівника і невичерпної енергії вченого-новатора було збережено кращі традиції минулого та дбайливо виплекано паростки майбутнього. За період ректорства Моссаковського істотно зріс рівень науково-викладацького складу, значно зміцнилась матеріально-технічна база університету, введені до ладу нові навчальні та наукові корпуси, створено могутній обчислювальний центр. Були організовані нові факультети, кафедри і лабораторії, зміцнені зв’язки з навчальними закладами і промисловими підприємствами, а університет увійшов до числа провідних вузів СРСР.

«Усе, що ми робимо сьогодні в університеті, ми робимо з ім’ям Моссаковського, - наголосив ректор ДНУ М.В.Поляков. – До останку Володимир Іванович активно працював на благо alma mater, ми постійно радилися з ним у важливих питаннях життєдіяльності університету, він давав мудрі і виважені поради, які були для нас безцінними».

У день 90-річчя члени ректорату ДНУ ім. О. Гончара на чолі з ректором М. В. Поляковим, дружина Любов Родіонівна, доньки, вдячні учні поклали квіти до пам’ятника В.І.Моссаковського та вшанували його пам'ять хвилиною мовчання.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram