Версія для друку

Інтелект! Творчість! Успіх!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара є постійним учасником щорічного міського конкурсу „Інтелект – творчість – успіх” на кращу науково-практичну розробку серед студентів, аспірантів та молодих спеціалістів вищих навчальних закладів Дніпропетровська. Конкурс засновано у 2003 році з ініціативи голови Дніпропетровської міської організації роботодавців, президента промислово-фінансово концерну „Гала – Капітал” О.В. Галагана і був активно підтриманий управлінням освіти і науки Дніпропетровської міської ради. Головною метою конкурсу є пошук обдарованої, ініціативної молоді, вирішення нагальних питань підприємств Дніпропетровська, наближення молоді до виробництва.

Як досягти успіху в житті? Де знайти роботу, яка б приносила задоволення та гарантувала належний заробіток? Як найкраще використати свій інтелект, отримані знання та творчі здібності? Ці та ще багато інших непростих питань хвилюють сучасну студентську молодь.

Водночас керівники підприємств, представники бізнесових кіл переймаються зустрічними питаннями: де знайти освічених та енергійних співробітників, які б володіли сучасними технологіями, вміли генерувати нові ідеї щодо розвитку справи та мали палке бажання втілювати їх у життя?

Інтереси обох сторін й об’єднав конкурс „Інтелект – творчість – успіх”, який цього року проводився всьоме. З 12 учасників Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара – 7 стали переможцями. Урочиста церемонія нагородження відбулась третього червня у Палаці студентів ДНУ. У церемонії взяли участь заступник міського голови О.В.Лозенко, заступник начальника управління освіти і науки міської ради В.К.Горячев, голова міської організації роботодавців О.В.Галаган, керівники вищих навчальних закладів, представники фінансових та промислових підприємств міста.

Долю переможців вирішувала конкурсна комісія, до складу якої ввійшли провідні науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів Дніпропетровська, представники управління освіти і науки міської ради, керівники організацій, підприємств та бізнес-структур. Очолив конкурсну комісію О.В. Галаган.

На думку одного з членів журі, проректора з наукової роботи ДНУ М.М.Дроня, відмінністю цьогорічного конкурсу були більш жорсткі умови його проведення: до оргкомітету можна було подавати роботи тільки на ті теми, які були оголошені роботодавцями. Нагороди 2009 року отримали:

Диплом Переможця (1 місце) та премію 1500 грн. – студентка 5 курсу ФУІФМ Христина Романенко за роботу “Граючись, вивчаємо французьку. Методичний посібник для учнів молодшої школи для вивчення французької мови як другої іноземної". Науковий керівник доц. Л.В. Пономарьова, засновники премії – Французький культурний центр у Дніпропетровську «Альянс Франсез», Посольство Франції в Україні.

Дипломи Переможця (2 місце) та премії 500 грн. – студентка 5 курсу БЕФ Лідія Бабенко за роботу “Створення перспективних технологій переробки та використання відходів деревини як альтернативних джерел енергії". Науковий керівник проф. А.І. Вінніков, засновник премії – фірма "Днепр-Десна";

– студентка 5 курсу БЕФ Вікторія Мокрозуб за роботу “Створення перспективних технологій переробки та використання відходів деревини як альтернативних джерел енергії". Науковий керівник проф. А.І. Вінніков, засновник премії – фірма "Днепр-Десна".

Дипломи Переможця (3 місце) та премії 500 грн. – студентка 5 курсу ФУІФМ Маргарита Шевченко за роботу “Мовленнєве та перекладацьке забезпечення Євро 2012". Науковий керівник доц. Л.В. Пономарьова, засновники премії – Французький культурний центр у Дніпропетровську «Альянс Франсез», Посольство Франції в Україні ;

– студентка 3 курсу ЕФ Інна Голоборода за роботу "Стимулювання інвестиційно-ділової активності в регіоні через посилення потенціалу соціалізації". Науковий керівник доц. О.І. Бобирь, засновник премії – ПриватБанк;

Диплом Переможця та цінний подарунок від управління екології міської ради (категорія "соціально-значущі проекти") отримав студент 3 курсу БЕФ Ярослав Огоцький за роботу «Оцінка екологічного стану насаджень та проект реконструкції території парку "40-річчя визволення Дніпропетровська" з урахуванням наукової, історично-культурної та естетичної цінності». Науковий керівник проф. О.Є. Пахомов.

Диплом Переможця та цінний подарунок від управління соціального захисту міської ради (категорія "соціально- значущі проекти") отримала студентка 4 курсу ФП Інна Мартинова за роботу “Розробка методики соціально-трудової адаптації молоді в умовах світової економічної кризи”. Науковий керівник О.М. Шумейко.

Решта учасників конкурсу нагороджена дипломами та заохочувальними призами. На думку самих учасників, цей конкурс відкриває нові можливості перевірити свої сили, відчути, що ти потрібен рідному місту та Україні. „Це унікальний шанс перевірити свої здібності, набратися досвіду та познайомитися з цікавими людьми”.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram