Версія для друку

ДНУ в десятці кращих університетів України

За результатами оцінювання кафедрою ЮНЕСКО, Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара посів сьоме місце в рейтингу вітчизняних вищих навчальних закладів „Топ 200 Україна”.

Незалежна оцінка діяльності українських вишів здійснюється кафедрою ЮНЕСКО „Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз і інформатика” вже втретє, і ДНУ отримує стабільно високу оцінку міжнародних експертів.У рамках проекту „Визначення рейтингів кращих 200 вищих навчальних закладів України” діяльність університетів оцінюється за трьома комплексними критеріями: індекс якості науково-педагогічного потенціалу, індекс якості освіти, індекс міжнародного визнання. У цьому році для вдосконалення методики оцінювання додалися додаткова експертна оцінка якості науково-педагогічного потенціалу, якості освіти та інформаційних сайтів університетів.

Аналіз даних „Топ 200 Україна” за останні три роки, здійснений кафедрою ЮНЕСКО, свідчить, що зміни, які відбуваються в групі лідерів, зумовлені обранням певних університетських науковців до НАНУ, захистом кандидатських і докторських дисертацій, отриманням викладачами державних премій, перемогами студентів на міжнародних і всеукраїнських олімпіадах, досягненнями університетів на міжнародній арені. За комплексною оцінкою усих цих показників Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара обіймає стабільні позиції у десятці лідерів.

Інформаційно-аналітичне агентство ДНУ ім. О. Гончара
за матеріалами тижневика „Дзеркало тижня”


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram