Версія для друку

Візит делегації університету м. Ечжоу до ДНУ ім.О.Гончара

У рамках підписаної угоди Дніпропетровський національний університет ім. О.Гончара відвідала делегація політехнічного університету м.Ечжоу (КНР). ДНУ пов’язує давня плідна співпраця з вищими навчальними закладами КНР. Угоди передбачають співробітництво в галузі освіти, підготовку висококваліфікованих фахівців для КНР, поліпшення рівня викладання китайської мови в Україні, обмін студентами, мовне стажування. Фахівці ДНУ неодноразово виїжджали до КНР для участі у наукових конференціях, наукових виставках, читаннях лекцій, проведенні рекламних кампаній.

Ректор ДНУ Микола Вікторович Поляков привітав іноземних колег та висловив сподівання на результативну співпрацю: «Під час відвідин різних підрозділів відбудеться детальне знайомство з нашим класичним університетом, який охоплює гуманітарний, природничий та інженерний напрямки. Це допоможе конкретизувати галузі співробітництва, взаємовигідні для обох сторін. Ми сподіваємося не тільки на наукову співпрацю, а й на академічний обмін студентами і викладачами, адже маємо приклади подібної співпраці як із китайськими університетами, так і з європейськими».

Проректор університету м. Ечжоу Чан Цян Гонг подякував керівництву ДНУ за теплий прийом та коротко розповів про свій ВНЗ: «Дніпропетровськ – прекрасне місто і ми потрапили до нього в чудовий проміжок часу. Влада міста Ечжоу дала згоду на подальший розвиток стосунків між нашими університетами. Тому ми сподіваємося на міцні довготривалі стосунки. Ечжоу – місто, яке дуже динамічно розвивається. Наш університет був організований у 1984 році і розташований на площі 1380 га у мальовничому куточку. Нинішній ректор політеху є одним з найпочесніших громадян Ечжоу. ВНЗ об’єднує 12 факультетів, 47 спеціальностей, 12 тисяч студентів та близько тисячі співробітників.

Університет дуже серйозно ставиться до розвитку міжнародної співпраці. Серед іноземних проектів можна виокремити співробітництво з російським університетом будівництва м. Іваново, італійськими та англійськими університетами».

Після офіційного прийому на гостей чекала екскурсія підрозділами університету, зокрема, до факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем, який їх цікавив найбільше, та визначними місцями Дніпропетровська.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram