Версія для друку

Університет Міттвайди чекає на студентів ДНУ

Програма отримання подвійних дипломів студентами ДНУ ім. О. Гончара в Університеті прикладних наук міста Міттвайди (Німеччина) переходить від пілотної стадії до основної.

Про це йшлося під час візиту до Дніпропетровського національного університету імені О.Гончара начальника міжнародного відділу університету Міттвайди Саскії Лангхаммер. В рамках двосторонньої угоди, підписаної двома вишами, студенти-бакалаври факультету міжнародної економіки нашого університету можуть паралельно отримати бакалаврський ступінь з економічних спеціальностей в університеті Міттвайди. Програма навчання для отримання бакалаврських дипломів у двох країнах побудована таким чином, що в Німеччині студенту перезараховують виконання навчальних планів у ДНУ за перші три семестри, а в Україні до індивідуального плану навчання включають ті дисципліни, які він вивчатиме в УПНМ протягом 4-5 семестру. Також німецька сторона дала згоду на самостійне вивчення студентом програми 6-го семестру. Після складання всіх необхідних іспитів студент у червні, разом із своїми одногрупниками, захищає бакалаврський ступінь в Україні, у липні – в Німеччині, і повертається до ДНУ для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра.

У ході зустрічі з ректором ДНУ Миколою Поляковим фрау Саскія зазначила, що за час пілотної стадії на навчанні у Німеччині перебувало 8 студентів ДНУ, зараз навчаються ще двоє. „Мені дуже приємно повідомити, що Ваші студенти цілеспрямовані, справляються з високими вимогами до навчання і є кращими з тих, хто приїжджає до нашого університету з країн СНД, – наголосила гостя. – Викладання проводиться виключно німецькою мовою, тому вашим молодим людям нелегко опановувати матеріал. Але ми свідомо не занижуємо вимоги, щоб їх диплом був високого ґатунку і відповідав європейському рівню. Наш університет, що має партнерські стосунки з 88 університетами світу та 60-ма - Європи, забезпечує комфортні умови для навчання іноземної молоді, чисельність якої досягає близько 50% від загальної кількості студентів”.

У відповідь Микола Поляков подякував фрау Саскії за велику роботу з узгодження навчальних програм, проведену німецьким університетом разом з ДНУ ім. О. Гончара. „Під час роботи над проектом ми організували поглиблене викладання німецької мови на факультеті, що дає можливість вдосконалювати свої знання студентам, які прагнуть залучитися до академічного обміну, – зазначив Микола Вікторович. – Саме через обмін викладачами і студентами відбувається взаємозбагачення традицій вищої школи, як вітчизняної, так і німецької. І сьогодні ми цілеспрямовано працюємо над тим, щоб інтеграція України до загальноєвропейського освітнього простору та залучення до Болонського процесу були не декларацією, а поповнювалися конкретними прикладами ефективної співпраці та створення умов для мобільності студентів і науковців”.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram