Версія для друку

Університет об’єднує Україну з Європою

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара – заклад знаний та визнаний не тільки в Україні, але й у всьому світі. Про високу репутацію університету свідчать його міжнародні зв’язки та програми партнерства й співробітництва, які пов’язують його з провідними навчальними закладами більшості країн світу.

Одним з таких закладів є Інститут політичних наук Варшавського університету, особливо тісні зв’язки у якого склалися з кафедрою політології соціально-гуманітарного факультету нашого університету. 14 травня 2009 року зусиллями двох сторін було проведено чергову щорічну студентську наукову конференцію за темою «Участь молоді у громадському житті: досвід України та Польщі». Вона стала продовженням чудової традиції співпраці українських та польських студентів-політологів, започаткованої ще два роки тому. За цей час двічі Польща та одного разу Україна були гостинними організаторами подібних заходів. І ось знову настала черга нашого університету.

Проте важливою була не тільки конференція, а й сам візит міжнародної делегації. До Дніпропетровська гості прибули 13 травня, і українські студенти та викладачі отримали можливість протягом трьох днів тісно спілкуватися зі своїми колегами з Європи, налагоджувати професійні та товариські зв’язки, зміцнювати наше порозуміння, обмінюватися враженнями з актуальних питань нашого співробітництва та подій світової політики, ділитися набутими знаннями та порівнювати навчальні програми. Польська делегація, крім цього, отримала можливість ознайомитися з нашим містом, яке викликало у них велику зацікавленість та переконання у перспективах його подальшого розвитку. Саме цим і важливі подібні зустрічі – вони зближують нас і наших сусідів, вони ведуть Україну в Європу, а Європу в Україну.

Проте родзинкою візиту була саме студентська наукова конференція, яка дозволила говорити про високий рівень фахової готовності та обізнаності студентів як Інституту політичних наук Варшавського університету, так і Дніпропетровського національного університет імені Олеся Гончара. До речі, це вперше на теренах України студентська наукова конференція привабила настільки численну міжнародну делегацію. Кількість учасників з польської сторони досягла 30 осіб, серед яких було 25 студентів та 5 викладачів, крім того, у роботі конференції взяла участь представниця Швеції. Учасники конференції прощалися збагачені взаємним спілкуванням, з помітним жалем, але й зі сподіваннями на зустрічі найближчим часом.

Кафедра політології


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram