Версія для друку

Вікторина юних політологів «Європейське майбутнє України»

24 листопада в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара на базі кафедри політології відбулася ІІІ Регіональна вікторина «Європейське майбутнє України» для учнів старших класів середніх шкіл та закладів профтехосвіти Дніпровського регіону, які цікавляться проблемами розвитку сучасного Європейського Союзу.

Змагання проходили за сприяння Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Представництва ЄС в Україні. У ньому взяли участь більше 50 учнів з 10 шкіл м. Дніпра й області.

Виконувач обов'язків декана факультету суспільних наук і міжнародних відносин Андрій Шуліка відзначив, що ДНУ бере активну участь у розбудові європейського освітнього простору. Завідувач кафедри політології доктор політичних наук Олексій Третяк наголосив учням, що знання структурної будови та політичного розвитку ЄС – це вагоме підґрунтя для фахової орієнтації політолога, оскільки ця спеціальність є затребуваною як на національному, так і на міжнародному ринку праці.

Вікторина відбулася у два тури. Перший, як і в попередні роки, передбачав розв’язання квестових і тестових завдань. Учні демонстрували знання з політичної географії ЄС, позначали країни-кандидати, дізнавалися про склад Європарламенту тощо. У другому турі школярі стали учасниками ділової гри «Складання і захист європроектів Україна – ЄС». Переможців урочисто нагородили, а також провели для них ознайомлювальну екскурсію університетом.

Особливих успіхів досягли учні середньої загальноосвітньої школи № 130 м. Дніпра – вони отримали 1 призове місце. Завзято складали європроекти учні 34-ої школи м. Кам'янського. Дивувала знаннями з освітніх проектів та практик ЄС Криничанська СЗОШ № 1. Доцент кафедри політології Андрій Клячин провів експертне оцінювання учнівських проектів, запропонував юнакам і дівчатам удосконалювати свої вміння у сфері планування та втілення міжнародних проектів та обирати шлях фахівця-політолога.

Активну участь у заході взяла студентська рада факультету суспільних наук і міжнародних відносин. Студенти ознайомили учнів шкіл з перевагами студентського життя в ДНУ, у цікавій ігровій формі провели міні-вікторину «Я знаю ДНУ!»

Кафедра політології ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram