Версія для друку

За цікавим досвідом – до ДНУ

Мер міста Житомир Сергій Сухомлин відвідав Інжинірингову школу, засновану Дніпровським національним університетом імені Олеся Гончара й ГО «Компанія Ноосфера». Під час зустрічі з ректором університету Миколою Поляковим, членом-кореспондентом НАНУ йшлося про напрямки співпраці ДНУ із закладами вищої освіти Житомира та досвід втілення студентських ідей у стартапи завдяки співпраці з бізнес-партнерами.

«Наш університет є класичним, тому ми знайдемо спільні цікаві сфери для співробітництва з усіма закладами вищої освіти Житомира, – запевнив Микола Вікторович гостя. – Маємо сильні природничі школи, традиційні й нові гуманітарні програми й курси, унікальний космічний напрямок». Ректор запросив Сергія Івановича Сухомлина на святкування 100-річчя ДНУ та розповів про запуск студентської ракети, приурочений до цієї події. «Завдяки співпраці з Ноосферою наші студенти спроектували й виготовили ракету-носій легкого класу. Зрозуміло, що до реалізації проекту долучилися досвідчені ментори як від Інжинірингової школи, так і від ДНУ, вже успішно пройшли тестові запуски. Тут студенти можуть реалізувати інноваційні проекти, створити робочий прототип тощо», – зазначив ректор.

Про освітні програми Школи та студентські проекти Студентська ракета, BestdeviceforFAI, PowerBox, qPointer, SenceBrige, Розумна розетка, Моя поліція, ArtOS, Марсохід та інші гостям розповідали завідувач кафедри космічних інформаційних технологій Юрій Ткачов, доцент кафедри технології виробництва Олексій Кулик.

«Нас дуже зацікавив приклад співпраці державного закладу вищої освіти, Дніпровського національного університету, із комерційною компанією, завдяки чому студенти отримують унікальну можливість реалізації своїх проектів, – зазначив Сергій Сухомлин. – У Житомирі народився відомий конструктор Сергій Павлович Корольов, у нас є Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова. Гадаю, що співпраця із ДНУ як незаперечним лідером у галузі ракетобудування в Україні була б дуже перспективною».

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
тел.: 374-98-20
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram