Версія для друку

Академік НАН України В. Скопенко читатиме лекції студентам-хімікам

У палаці студентів Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара відбулося урочисте засідання Вченої Ради, в ході якого було вручено мантію та диплом Почесного доктора ДНУ і памятну медаль „За вірну службу університету” академіку НАН України та АПН України, доктору хімічних наук, Герою України Віктору Васильовичу Скопенку. Вітаючи шанованого гостя, ректор ДНУ ім. О. Гончара Микола Вікторович Поляков зазначив:

- Віктор Васильович є Почесним доктором Ягелонського, Братиславського, Московського, Чернівецького і Таврійського університетів, лауреатом Державних премій України в галузі науки і техніки, автором близько 400 наукових праць. Звання Почесного доктора надає Вам, шановний Вікторе Васильовичу, певні права, почесті та привілеї. Тому ми запрошуємо Вас до активної співпраці з університетом і, зокрема, з хімічним факультетом.

У відповідь В.В. Скопенко подякував колегам за високе визнання його внеску в розвиток науки і зазначив, що із задоволенням прочитає курс лекцій студентам хімічного факультету ДНУ.

- Саме класичні університети мають забезепечити розвиток фундаментальної науки в Україні, - наголосив В. Скопенко. - Якщо у вищому навчальному закладі не ведуться фундаментальні наукові дослідження, то такий навчальний заклад не має права називатися університетом. Я дуже люблю спілкуватися із студентами, тому із задоволенням прочитаю курс лекцій з неорганічної хімії студентам старших курсів. А сьогодні я привіз у подарунок фаультету останні фахові видання науковців Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

З 1993 року Вчена Рада університету присвоїла ступінь Почесного доктора ДНУ з наданням всіх належних прав, почестей і привілеїв 26 видатним вченим та діячам з різних країн світу. Віктор Скопенко отримав це почесне звання двадцять сьомим.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram