Версія для друку

2333 електронні заяви подано до ДНУ в перший день

12 липня стартувала подача електронних заяв вступників до закладів вищої освіти. За перші чотири години прийому до Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара вступники на основі повної загальної середньої освіти подали 600 заяв. Про це повідомили під час прес-конференції з питань вступної кампанії-2018 ректор ДНУ Микола Поляков та відповідальний секретар приймальної комісії Михайло Дергачов.

«Загалом, перший день подачі заяв відзначений спокоєм, є лише певні робочі моменти, – відзначив Михайло Дергачов. – Приємно, що наші заклики не поспішати подавати заяви в перший день прийому нарешті почуті і ми не спостерігаємо довгих черг, як у минулі роки. Адже наголошуємо: визначальними при зарахуванні на місця держзамовлення і контракт є саме набрані бали, а не день подання заяви чи документів».

Учасники прес-конференції повідомили, що у цьогорічній вступній кампанії дійсні сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання, видані у 2016, 2017 та 2018 роках, з іноземної мови приймаються лише сертифікати, видані у 2018 році. Вступник може подати до семи заяв на місця державного замовлення не більше, ніж з чотирьох спеціальностей. Заяви, подані на одну й ту ж саму спеціальність за денною і заочною формами навчання, вважаються двома різними заявами.

Як і минулого року, усі вступники на основі повної загальної середньої освіти (крім тих, хто має спеціальні умови на участь у конкурсі за результатами вступних іспитів, зарахування за співбесідою та поза конкурсом) подають заяви тільки в електронній формі.

Ректор Микола Поляков наголосив, що традиційно вступна кампанія – це достатньо напружений період в університеті. На запитання журналістів про найпопулярніші спеціальності серед вступників ректор відповів, що посилена увага молоді до інженерних спеціальностей – тенденція останніх років. Всього університет пропонує 61 спеціальність ступеня «бакалавр» і 50 спеціальностей ступеня «магістр». Микола Поляков закликав звертатися у разі труднощів до Консультаційно-інформаційного центру, який і цього року продовжує діяти на базі ДНУ. Завдання центру – допомогти вступникам виконати всі необхідні процедури для електронної подачі заяв. Університет надає можливість користуватися швидкісним Інтернетом і забезпечує кваліфікованими консультантами з числа членів відбіркової комісії.

Допомогою Консультаційного центру у перший день прийому заяв скористалася, наприклад, Вікторія Казарінова з м. Синельникове: «Мені здається, що в перший день все виконати простіше, – сказала дівчина. – Так я буду впевнена, що правильно подала електронну заяву і не настільки хвилюватимуся. Я зрозуміла, що вдома сама не впораюся з цим завданням, а тут мені все пояснили й допомогли. Обрала спеціальності «Психологія» і «Педагог-логопед». Подала заяви в Консультаційному пункті іще в кілька ЗВО, але пріоритетним визначила ДНУ».

Також співробітники приймальної комісії активно приймають заяви у паперовій формі. Максим Чудопалов з м. Долинське Кіровоградської області закінчив Коледж ракетно-космічного машинобудування і як молодший спеціаліст подавав заяву в паперовій формі. «Вирішив отримати вищу освіту. Подаю заяву у перший день, бо є вільний час, до того ж хочу побачити, як тут, – відзначив юнак. – Обрав фізико-технічний факультет ДНУ. Хочу стати тестувальником, також непогано було б бути програмістом».

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
тел.: 374-98-20
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram