Версія для друку

Літню філософсько-методологічну школу 2018 розпочато!

2 липня у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара розпочала роботу літня філософсько-методологічна школа 2018 «Проблема буття в історії філософії».

Протягом першого дня учасники школи прослухали захоплюючу розповідь професора кафедри філософії ДНУ Сергія Шевцова про буття у німецькій класичній філософії. У другій частині – працювали з фрагментами тексту Іммануїла Канта «Пролегомени до кожної майбутньої метафізики, яка може постати як наука»: виділяли ключові поняття, смислові блоки та візуалізували власне розуміння тексту.

У наступні дні роботи школи плануються лекції і круглі столи за такими темами: «Буття в умовах спектакулярності» (Олександр Кулик, професор кафедри філософії), «Трансформація європейської онтології: від Піфагора і Платона до М. Гайдеггера і А. Бадью» (Віктор Окороков, завідувач кафедри філософії), «Народження онтології: буття як семантична проблема» (Ігор Павленко, доцент кафедри філософії), «Історичні виміри буття: до 100-річчя виходу праці Освальда Шпенглера «Присмерк Західного світу» (Геннадій Виноградов, кандидат історичних наук, доцент).

Кафедра філософії спільно з Книгарнею-кав'ярнею Видавництва Старого Лева запрошує всіх бажаючих долучитися до роботи школи, яка триватиме протягом 2-6 липня!

Кафедра філософії


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram