Версія для друку

Студенти обговорювали молодіжні кадрові стратегії

Студенти юридичного факультету стали учасниками круглого столу «Соціальні ліфти для молоді та кадрова стратегія органів місцевого самоврядування», який відбувся за ініціативи Спілки виборців міста Дніпра.

Усього у заході взяли участь близько 20 майбутніх юристів. Зацікавленість наших студентів розглянутими питаннями є надзвичайно показовою, адже соціальний ліфт – це суспільний механізм, відповідальний за відбір у вищі верстви найбільш здібних осіб, який наразі є нагальною темою для обговорень та роздумів усіх, хто вже найближчого часу зіштовхнеться з недоліками його функціонування. Дієвість механізму соціального ліфту визначається як одна з ключових соціальних проблем молоді, адже завданнями цього механізму є управління соціальними та професійними можливостями людини: відбір кращих, «фільтр» або захист суспільства від непрофесіоналів тощо.

Під час круглого столу для магістрів юридичного факультету особливо пізнавальним стало ознайомлення з результатами численних емпіричних досліджень. Як виявилося, в уявленнях вітчизняної молоді існують значні відмінності стосовно того, яким шляхом потрібно йти, щоб досягти високого соціального становища в нашій країні, та тим, яким шляхом цього досягають люди в розвинених країнах Заходу.

У результаті цієї зустрічі експерти окреслили ключові напрями роботи з розвитку молодіжної участі та відповіли на запитання слухачів, які стосувалися практичних рекомендацій і проблем, що можуть виникнути у безпосередній діяльності майбутніх юристів.

Студентка групи ЮП-17м-2
Анастасія Постоловська


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram