Версія для друку

Університети Європи і Азії прагнуть інтеграції

У Астані, столиці Казахстану, відбувся ХІ з’їзд Євразійської асоціації університетів, яка цього року відзначає 20-річчя свого існування. З 1998 року членом Асоціації є і Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара, усього ж вона об’єднує 98 провідних вищих навчальних закладів. Цього року ректора ДНУ М.В. Полякова обрано членом виконкому Асоціації.

Під час з’їзду, що проходив на базі Євразійського національного університету ім. Л. Гумільова, обговорювалися основні напрямки євразійської інтеграції в галузі освіти, науки і культури. Високе зібрання привітав Президент Казахстану Н. Назарбаєв, який підкреслив, що інтеграція – дуже важлива справа, аби довіряти її лише політикам, а на нинішньому етапі особливого значення набуває культурно-гуманітарний вектор процесу.

На думку учасників форуму, за 20 років існування Євразійська асоціація стала важливим інструментом для координації співпраці університетів євразійського регіону в галузі наукового і академічного обміну, впровадження інновацій. Серед нових напрямків для співпраці запропоновані дослідження в галузі нанотехнологій та високопродуктивних розрахунків.

Під час перебування в Астані було укладено договір про співпрацю в галузі освіти і науки між Дніпропетровським національним університетом ім. О. Гончара та Євразійським національним університетом ім. Л. Гумільова. «Євразійський університет був заснований 13 років тому, але вже набув міжнародного визнання, – наголосив ректор ДНУ Микола Вікторович Поляков. – У нас є гарні приклади співпраці з освітянськими і науковими закладами Казахстану, тому покладаємо надію на активізацію результативної спільної діяльності на користь обох країн».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram