Версія для друку

«Вища школа» обирає лідерів

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара визнано переможцем ІІ Всеукраїнського конкурсу «Вища школа» в номінації «Пропаганда вузами своєї діяльності в засобах масової інформації». Урочиста церемонія нагородження відбулася днями у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Засновниками конкурсу виступили Міністерство освіти і науки України, Асоціація працівників засобів масової інформації України і Київський національний університет імені Тараса Шевченка, а головною метою організатори вважають активізацію висвітлення в ЗМІ актуальних проблем вищої школи з метою привернення уваги суспільства і держави до їх розв’язання. До журі конкурсу крім представників організацій-засновників увійшли компетентні фахівці з Держкомтелерадіо, товариства «Знання», Державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба ”Українське телебачення і радіомовлення”», Національної радіокомпанії України, газет «Урядовий кур’єр», «Освіта України» та інші. Конкурс проходив в кількох номінаціях: організація навчально-виховного процесу, науково-дослідна робота, підготовка науково-педагогічних кадрів, розвиток матеріальної бази, вузівська багатотиражка, пропаганда ВНЗ своєї діяльності в засобах масової інформації.

За словами голови ради Асоціації працівників ЗМІ Віктора Петренка, цьогорічний конкурс продемонстрував високу активність українських вишів: заявки на участь у конкурсі подали більше 300 учасників, з них – 153 ВНЗ різних форм власності. На думку членів журі, це свідчить про зацікавленість університетів у формуванні єдиного освітянського інформаційного середовища, де кожен міг би гідно репрезентувати власні досягнення і здобутки. Активно залучилися до конкурсу й регіональні й загальноукраїнські ЗМІ, що висвітлюють проблеми галузі, спільно з громадськістю шукають шляхи удосконалення вищої школи. Голова журі конкурсу, заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України Казимир Левківський відзначив високий професійний рівень робіт, представлених на конкурс, і зауважив, що подібний обмін досвідом є дуже корисним для всіх учасників, адже допомагає узагальнити кращі приклади діяльності вищих навчальних закладів та представити їх як зразок для наслідування.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram