Версія для друку

«Студентська весна» вступила у свої права

Минулорічному володарю Гран-Прі – ДНУ ім. О.Гончара - першому в цьому році належало відкрити міський міжвузівський фестиваль «Студентська весна». Переможець, тобто колективи Палацу студентів, звітував про свої творчі досягнення концертною програмою «Історія і сучасність».

Витоки ідеї фестивалю беруть свій початок з кінця 50-х років XX сторіччя саме з Палацу студентів. «Студентська весна» у ДНУ є цілою низкою заходів, що проходять протягом року в Палаці і об’єднують понад 5 тисяч студентів, які займаються у творчих колективах за різними напрямками, а також армію шанувальників різних жанрів мистецтва. Це фестиваль авторської пісні «Вагант», фестиваль молодіжних театрів «Театральна сесія», міжвузівський фестиваль пісень «На крилах кохання», «Міс університет», Дні факультетів, Дні першокурсників та ін.

На відкриття фестивалю завітали студенти, викладачі і навіть ректори різних ВНЗ нашого міста. Концерт розпочався парадом вищих навчальних закладів – учасників «Студентської весни 2009». Попереду делегації кожного ВНЗ йшов представник ансамблю «Веселка» в українському народному вбранні з табличкою назви ВНЗ.

Заступник міського голови Олена Валентинівна Лозенко, яка цікавиться молодіжними програмами Дніпропетровщини і виділяє кошти на розвиток студентської самодіяльності, привітала студентів з весною і побажала творчих успіхів усім учасникам фестивалю.

Концерт під назвою «Історія і сучасність» поєднав у собі короткі штрихи з історії університету від дня заснування і до сьогодення з відповідними кожній епосі творчими номерами, як, наприклад, танець "Повернення з перемогою" у виконанні ансамблю "Веселка" чи танок "Дитинтство" театру танцю "La Vie".

У рамках фестивалю відбувся сеанс одночасної гри членів шахового клубу ім. В.І.Моссаковського, який провела майстер спорту з шахів студентка фізичного факультету Дар’я Орлянська.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram