Версія для друку

«Україні потрібні герої»

10 березня Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко перебував з робочою поїздкою у Дніпропетровську. В рамках візиту він зустрічався з викладачами та студентами гуманітарних факультетів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

Зустріч було приурочено до 195-й річниці від дня народження Тараса Шевченка. М.Томенко презентував аудиторії аудіодиск «Живі голоси. Класика української літератури». До аудіо-видання, виданого Фондом «Справедлива країна» спільно з Національною радіокомпанією України, увійшли вибрані поетичні твори у виконанні авторів: Максима Рильського, Миколи Бажана, Володимира Сосюри, Андрія Малишка, Олеся Гончара, Василя Стуса та інших. Символічно, що розпочинається збірник «Живі голоси. Класика української літератури» саме з прочитання поезії «Думи мої» Тараса Шевченка відомим літературним діячем Марком Кропивницьким, запис якого було зроблено у 1906 році.

«Фонд “Справедлива країна” четвертий рік поспіль реалізує проект “Україні потрібні герої”, мета якого навернути громадськість, а перед усім молодь, до подій та особистостей, завдяки яким історично формується українська національна ідентичність і національна ідея, – наголосив віце-спікер. – Серед таких не призначених, а всенародно визнаних постатей, котрі усім своїм життям, творчістю здобули людську шану, й є записані нами поети та письменники. Без Національної радіокомпанії України, унікальної державної інституції, що впродовж понад півстоліття по зернині створювала, збирала, зберегла для нас – сучасників і прийдешніх поколінь – ці скарби, поява такого видання була б неможливою. Маю надію, що живе, невмируще слово духовних провідників нації звучатиме не лише у навчальних аудиторіях, закладах культури, а й кожному українському домі».

Від імені Фонду «Справедлива країна», засновником якого є сам М.Томенко, депутат передав в подарунок майбутнім вчителям презентоване аудіо-видання, а також тисячу дисків для всіх шкіл та культурних закладів Дніпропетровської області.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram