Версія для друку

Масляна йде – млинці з медом несе

Смачне свято на Масляну для гостей з міського дитячого будинку № 1 влаштували студенти хімічного факультету Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара. З 8-ої ранку стали до роботи майбутні технологи харчової промисловості, щоб до приїзду молодших друзів випекти 1400 млинців та, як і годиться, начинити їх медом, грибами, згущеним молоком, і, навіть, мармеладом.

На ініціативу проведення такої благодійної акції відгукнулися усі студенти факультету: одні – млинці пекли, інші – столи прикрашали, треті – гостей розважали, ну а четверті потім прибирали. Також студенти, за бажанням, могли придбати квитки, які під час свята обмінювалися на млинці. Виручені кошти організатори вирішили витратити на спортивне знаряддя для дитбудинку. За словами старшого викладача кафедри харчових технологій Наталі Кондратюк, майбутні бакалаври-технологи чітко розрахували організацію праці, нормування робочих місць, собівартість готової продукції та витрати на одноразовий посуд. На подарунки залишилося більше півтори тисячі гривень, тож поза увагою не залишиться жодна дитина.

Для самих же студентів така практика дуже корисна з професійної точки зору. Хоча на факультеті організовано ознайомчі практики на провідних підприємствах переробної, харчової і кондитерської промисловості, відчути себе головними кулінарами на святі, за їх словами, було приємно. Тим більше, що у тих, хто сьогодні здобуває ступінь бакалавра, є усі перспективи отримати освіту й за наступним освітньо-кваліфікаційним рівнем: нині університет порушив перед ДАК України питання про ліцензування підготовки фахівців за напрямом “Харчові технології та інженерія”.

А на старших вихованців дитбудинку приємне враження справила екскурсія університетським студмістечком, під час якої гості відвідали хімічний факультет та наукову бібліотеку імені О. Гончара. У викладачів ДНУ вже є гарний досвід з підготовки вихованців дитбудинку до вступу в університет. Можливо, хтось із гостей свята також стане фахівцем з харчових технологій.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram