Версія для друку

Майбутнє – за розвитком високих технологій

Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара відвідала представницька делегація з Кореї. Метою візиту було встановлення партнерських стосунків між ДНУ та Вільною економічною зоною Інчеон (IFEZ) в галузі освіти, науки та впровадження передових технологій.

У рамках візиту відбулася зустріч ректора ДНУ ім. О.Гончара Миколи Полякова і першого заступника Генерального конструктора – Генерального директора ДКБ «Південне» Олександра Дегтярьова з директором департаменту високотехнологічної промисловості IFEZ Джоном Кімом, менеджерами проектів IFEZ та представником компанії Samsung Electronics.

Ректор ДНУ професор М.В.Поляков розповів про потенційні можливості класичного університету й про міжнародні проекти, які вже сьогодні виконуються науковцями у співпраці із закордонними партнерами. Проект розбудови Вільної економічної зони передбачає створення потужного Аерокосмічного комплексу, на базі якого буде об’єднано філії п’яти провідних корейських університетів. Тому основним предметом зацікавленості гостей були принципи організації і функціонування нашого навчально-наукового університетського комплексу, де в процесі підготовки фахівців для ракетно-космічної галузі задіяні ВНЗ І-ІІ рівня акредитації, університетські кафедри та їх філіали безпосередньо на виробництві.

В ході зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю, який після детального вивчення пропозицій обох партнерів планується доповнити двосторонньою угодою. Основним напрямком розвитку Вільної економічної зони Інчеон є високотехнологічне виробництво, тому обидві сторони бачать широкі можливості для реалізації спільних проектів і висловили надію на плідну співпрацю.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram