Версія для друку

90-річчю Alma mater присвячується

Напередодні ювілею у Науковій бібліотеці ДНУ відкрито четверту загальноуніверситетську студентську фотовиставку-конкурс під гаслом «Моя Alma mater (1918–2008 рр.)». Ця подія присвячена 90-річчю Дніпропетровського національного університету, що відтепер носить ім’я свого славетного випускника Олеся Гончара – відомого письменника, Героя України, порядної й світлої людини, яка щиро любила молодь і покладала на неї великі надії.

Щорічні фотоконкурси – це чудовий спільний проект Центру гуманітарних проблем освіти, факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, Наукової бібліотеки, студентів і викладачів усіх факультетів. Протягом року йшов відбір світлин на виставку, у якій взяли участь понад 300 студентів та викладачів. Учасники у різних ракурсах показали власне бачення життєдіяльності університету, своє ставлення до університетських цінностей, з любов'ю відобразили природу. Всього на фотовиставку відібрано понад 200 робіт, які сформовано у чотири розділи: «Сторінками історії»; «Незрівнянна краса природи», «Ботанічний сад ДНУ»; «Спортивні досягнення студентів та викладачів»; «моя Alma mater» (студ. містечко).

Подія відбулася в межах проекту «Паростки творчості», що здійснює гуманітарний центр ДНУ. Відкриваючи виставку, декан факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, професор Ірина Степанівна Попова, підкреслила, що світлини наповнені великою любов'ю, у них передано настрій університетських свят, їх емоційність і естетика, показано силу й мужність студентів-спортсменів, неперевершену красу і розмаїття Ботанічного саду, передано гордість за рідний університет.

– Це справжнє свято, красиве дійство, – зауважила Ірина Степанівна журналістам. – Дуже приємно, що серед наших студентів так багато талановитих особистостей, які помічають надзвичайне у буденному житті і, зафіксовуючи, закарбовуючи це у своїх фотокартках, надають змогу й нам побачити особливе навколо себе. Кожна світлина – освідчення у коханні рідному університету, у кожного митця – особливе ставлення до alma mater. Цей конкур став проявом великої любові до університету, його діяльності, бажанням побачити університет якнайкращим. Вважаю, що виставка має всі підстави для переходу у новий статус. У перспективі такі заходи повинні відбуватися не тільки у ДНУ, а й на рівні міста та навіть області. Це надасть молодим людям можливість якомога ширше та яскравіше виявити свій талант, своє сприймання краси навколишнього світу.

Характерною особливістю конкурсу є демократичність у визначенні переможців. Це скринька, до якої відвідувачі опускатимуть свої листівки, де зазначать назву кращої на їх погляд світлини та ім’я автора. За цими листівками й будуть визначені переможці і нагороди ректорату. Фотовиставка «Моя Alma mater», яка стала чудовим подарунком до ювілею університету, буде працювати до березня 2009 року.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram