Версія для друку

Презентація студентського альманаху «Паростки творчості»

Загальноуніверситетський клуб творчої молоді при Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара ось уже рік щомісяця збирає творчу молодь, яка сьогодні презентує свого первістка - збірку поезій «Паростки творчості».

Альманах «Паростки творчості», укладений з ініціативи Центру гуманітарних проблем освіти ДНУ та Обласного центру історії та розвитку української мови, за сприяння Дніпропетровської обласної державної адміністрації, ректорату ДНУ є першою спробою видрукувати твори молодих і вже відомих авторів – студентів, викладачів, науковців та випускників Дніпропетровського національного університету.

«Ця вимріяна збірка – поєднання поетичної і фототворчості студентів та викладачів, наповнена Любов’ю зігріта молодими серцями, - присвячена дев’яностій річниці Дніпропетровського національного університету. Це оригінальний подарунок до ювілею Alma mater. Не заангажовані та не обмежені тематично, автори у віршах та світлинах яскраво розкривають грані свого таланту, любові до рідної землі. Неповторні вірші і світлини гуманітаріїв, математиків, економістів, програмістів, хіміків і фізиків переконують у тому, що молодь розуміє: гідне майбутнє досягається продуктивною діяльністю, високим професіоналізмом, активною громадською позицією», - так щиро привітав вихід альманаху ректор ДНУ ім.О.Гончара М.В. Поляков.

Своє ставлення до студентської творчості висловив член Національної Спілки письменників України відомий поет і живописець Віталій Старченко, який зазначив, що сучасні неофіти поезії набагато розкутіші як у моделюванні образів, так і у ставленні до цих образів, породжених сучасністю. Відвертість та відкритість є головною цінністю альманаху. І якщо інколи й натрапляєш на певні неоковирності, стилістичні та версифікаційні невправності, то безцінна свобода особистості авторів, стверджена в текстах, кидає на огріхи тінь малопомітності.

Автори опублікованих у «Паростках…» одкровень подарували присутнім низку перлин своєї творчості: інсценізовані поезії, пісні, танці.

Зі своїми творами виступили професори Сергій Світланко і Сергій Чернишенко, доцент Сергій Лягушин, старші викладачі Олена Бесараб і Валерій Груздов, студенти Анна Євтушенко, Олена Коломієць, Олександра Ромашко, Дмитро Романчик, Юлія Федоряка та інші.

Яку роль відіграє творчість у житті людини розповіли юні таланти.

Аня Євтушенко, студентка 3 курсу філфаку: «Сам процес творчості – це і є життя. У кожного свої способи подолання негативу. Я, зокрема, пишу вірші і прозу. Щодо «Паростків» - це те місце, де я потрібна і маю можливість бути вільною. Коли немає куди подіти те, що накопичилося – це найстрашніше. Тому хочеться сказати велике спасибі тим людям, яким небайдужа студентська творчість, особливо Валентині Олександрівні Архіреєвій, яка згуртовує нас і організовує творчі вечори. Кожна людина прагне самовираження, і коли їй дають такий шанс – це велике щастя».

Юля Федоряка, студентка 4 курсу філфаку: «Я пишу вірші, співаю, танцюю. Обожнюю східні танці. Сьогодні презентую свій танок під назвою «Вогонь». Вважаю, що мої танці дуже органічні, бо вкладаю у них всю свою пластику, всю душу. Творчість – це моє друге «я». І ми «Паростками творчості» вкотре доводимо, що Україна має свій менталітет, свої особливості. Сьогодні до цього залу прийшло близько сотні сердець, які після перегляду нашої творчості заб’ються одним серцем».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram