Версія для друку

Весняний «Медіаквест» для майбутніх журналістів

Факультет систем і засобів масової комунікації Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара другий рік поспіль відкриває свої двері для учнів 9-11 класів навчальних закладів Дніпропетровська. Зокрема, нещодавно на факультеті для школярів 13 шкіл із 8 районів міста провели творчо-пізнавальну гру «Медіаквест».

«Цей захід уже став традиційним для нашого факультету, – говорить завідувач кафедри масової та міжнародної комунікації ДНУ, професор Сергій Демченко. – Метою проведення такої гри, в першу чергу, є профорієнтаційна робота факультету з майбутніми абітурієнтами, що зорієнтовані на журналістську діяльність, захоплюються літературою, мають активну громадську позицію та творчі здібності. Показово, що цього року ми отримали вдвічі більше заявок від шкіл на участь у нашому «Медіаквесті». А це свідчить як про підвищення інтересу до професії журналіста і нашого факультету загалом, так і про велике бажання школярів проявити свої творчі професійні якості, особливо серед учнів тих навчальних закладів, де є потужні шкільні прес-центри та шкільні видання», – розказав Сергій Володимирович.

Під час гри команди отримали маршрутні листи та помандрували сімома станціями, які підготували для них студенти та викладачі факультету. Виконуючи різноманітні завдання, учасники «Медіаквесту» не лише познайомилися з історією реклами від античних часів до сьогодення, принципами й особливості газетного редагування, але й отримали можливість випробувати сучасну фото-, аудіо- і відеотехніку та виявити свої практичні здібності в якості фотографа, радіоведучого, оратора, інтерв’юера.

У результаті переможцями «Медіаквесту» стали представники НВО № 79 Соборного (Жовтневого) району та СЗШ № 74 Новокодацького (Ленінського) району. Проте ніхто з учасників не залишився поза увагою конкурсного журі. Адже, окрім почесних другого та третього місць, кожна команда отримала винагороду у номінаціях: «Краща редколегія», «Краща креативна редакція», «Кращі ведучі ТБ», «Кращі фотожурналісти» тощо.

Своїми враженнями від проведеного заходу поділилася заступник директора з виховної роботи НВК № 12 Л.В. Корольова: «Учні просто сповнені емоцій! Вогники їхньої зацікавленості та азарту під час подолання інтелектуально-пізнавальної «смуги перешкод» і ті високого рівня запитання, що ставили наші хлопці та дівчата на прес-конференції «Майбутнє журналістики», яка відбулась опісля гри, свідчать про досягнення організаторами головної мети – привернути увагу до професії журналіста», – переконана гостя.

Прес-служба ФСЗМК
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram