Версія для друку

Вручення дипломів іноземним студентам

У ДНУ ім. О.Гончара пройшло урочисте вручення дипломів іноземним студентам. У цьому році успішно закінчили навчання та отримали свідоцтва про закінчення підготовчого відділення для іноземців – 51 студент, дипломів бакалаврів – 56, дипломів спеціалістів – 3, дипломів магістрів – 44. Разом 154 дипломи отримали цього року іноземні громадяни у нашому виші. Згідно законодавства, отримані дипломи ще необхідно легалізувати, після чого вони вважатимуться дійсними в усьому світі.

Декан факультету по роботі з іноземними студентами Ю.С.Тарасенко по-батьківськи тепло привітав своїх вихованців, висловивши сподівання, що пам'ять про університет і викладачів залишиться з ними на все життя, і невдовзі їхні діти навчатимуться у нашому класичному.

Слово для привітання і напутніх побажань випускникам підготовчого відділення надали і голові китайського студентського самоврядування Ши І. Студент гарною російською мовою подякував викладачам університету за батьківську опіку, за те, що навчили долати усілякі труднощі.

В ДНУ підготовка іноземних громадян до вступу в Дніпропетровський національний університет та інші вищі навчальні заклади країни почалася з 1989 року. Для цього було створено підготовче відділення для іноземців, основним завданням якого є мовна підготовка, що проводиться із залученням професорсько-викладацького складу кафедри лінгвістичної підготовки іноземців ДНУ, а для викладання фахових дисциплін залучаються на правах сумісництва викладачі інших факультетів. Сьогодні іноземці у нашому університеті найчастіше поповнюють ряди студентів на факультеті міжнародної економіки, радіофізичному та філологічному факультетах. І як правило, після закінчення навчання повертаються працювати на батьківщину.

Географія контингенту іноземців за весь період підготовки представлена більш ніж 50 країнами. З них найбільшу кількість раніше становили представники Індії та арабських країн, а сьогодні - громадяни КНР. Серед студентів, що є громадянами СНД, домінує Росія. Також навчаються студенти з Молдови, Азербайджану, Вірменії, Казахстану, Узбекистану, Киргизстану.

Кілька думок про ДНУ з уст іноземних студентів:
Йорданець з підготовчого відділення: «Мені подобається Україна. Це дуже гарна, зелена країна. В університеті хороші викладачі. Тут у мене багато друзів. Зараз я навчаюсь на підготовчому відділенні, а на наступний рік поступатиму на медичний факультет. Хочу працювати лаборантом».

Представник китайської студради: «Студентська рада має велике значення для життя студентства. Ми часто спілкуємося з нашими товаришами. Я тут живу вже 5 років і вважаю, що у ДНУ дуже гарні викладачі, а сам університет – найкращий ВНЗ України. Після закінчення навчання я повернуся на батьківщину».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram