Версія для друку

Вагомий внесок вчених ДНУ у вивченні проблем міцності п’єзоелектричних матеріалів

Нещодавно в журналі «Smart Materials and Structures» (імпакт-фактор 2,5) була опублікована оглядова стаття «Міжфазні тріщини у п’єзоелектричних матеріалах».

Титул статті має наступний вигляд:

У статті наведено детальний огляд робіт, опублікованих за останні 4 десятиліття по цій порівняно новій, але дуже актуальній проблемі, яка пов’язана з питаннями міцності композитних матеріалів, виготовлених із п’єзоелектричних складових. Огляд складається із 13 розділів, у яких розглянуті певні напрями дослідження сформульованої проблеми. Список літератури включає 216 статей, серед яких 22 статті співробітників Дніпропетровського національного університету, опублікованих у міжнародних англомовних журналах з високим імпакт-фактором.

Автори статті відомі вчені з проблем механіки руйнування матеріалів та міцності конструкцій. На початок 2016 року, на їх роботи є більше 2000 посилань у науково-метричній базі даних Scopus, а сума їх індексів Хірша дорівнює 48. Немає сумніву, що публікація такої статті ще більше підніме авторитет вчених ДНУ в питаннях вивчення проблем механіки руйнування композитних п’єзоелектричних матеріалів і зробить суттєвий внесок в подальше покращення показників нашого університету в рейтингу вищих навчальних закладів України відповідно до Sciverse Scopus.

Заступник декана
механіко-математичного факультету ДНУ
з наукової роботи А.В.Сясєв


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram