Версія для друку

Весна 2008: творчі перемоги ДНУ

У травні 2008 року Палац студентів ДНУ - справжній центр культури і духовності, організації змістовного дозвілля студентської молоді отримав аж п’ять ГРАН – ПРІ за участь у міжвузівських, міських, обласних та регіональних фестивалях, що є досить вагомою і деякою мірою дивовижною подією у творчому житті університету. Призові місця колективи Палацу студентів ДНУ посіли у таких конкурсах:

- Міському фестивалі аматорських циркових колективів «У колі друзів» (всього 15 колективів із Дніпропетровської області). ГРАН-ПРІ фестивалю – Народна циркова студія «Радуга» Палацу студентів ДНУ. Керівник – Тетяна Золотова;

- 1 міжвузівському студентському танцювальному фестивалі «DANCE SHOW» (брало участь понад 30 колективів із 10 ВНЗ м. Дніпропетровська). ГРАН-ПРІ фестивалю – ДНУ, який було представлено трьома колективами. Статуетку ГРАН-ПРІ було передано Народному ансамблю фольклорного танцю «Веселка» Палацу студентів ДНУ. Керівник – Сергій Жир;

- міському фестивалі-конкурсі самодіяльних колективів вищих навчальних закладів «Студентська весна – 2008». ГРАН-ПРІ фестивалю-конкурсу Дніпропетровський національний університет;

- обласному фестивалі – конкурсі художньої самодіяльності «Студентська весна – 2008». Вища нагорода 1 місце Дніпропетровський національний університет;

- театральному фестивалі «Театральна легенда» м. Краматорськ (брало участь 7 театральних колективів з різних регіонів України). ГРАН-ПРІ фестивалю Народний театр мініатюр «Маски». Керівник - Заслужений працівник культури України Ігор Трахт.

Директор Палацу студентів Вадим Вікторович Стукало так пояснює активізацію творчого потенціалу студентів: «Останні три роки ми плідно працюємо з першокурсниками. Проводяться спеціальні відбіркові конкурси-фестивалі для них на факультетах, а потім - загальноуніверситетські тури. Відбувається активне залучення студентів-першокурсників до вокальних, танцювальних, театральних та інших фестивалів. Співпраця з Радою студентів допомагає нам вирішувати організаційні питання, що сприяє успішній діяльності Палацу».

Для того, щоб розкрити секрети творчого успіху Палацу студентів ДНУ, варто поглянути на повсякденне багатогранне і організоване життя Палацу.

Тут сформувалася дружна команда енергійних, ініціативних, високопрофесійних фахівців, постійно зростає кількість творчих колективів. Багато в чому саме завдяки їхнім зусиллям університет займає міцні лідерські позиції серед вузів регіону, постійно посідає перші місця на традиційних міжвузівських фестивалях “Студентська весна”.

Водночас в Палаці студентів проводяться різноманітні заходи просвітницького і наукового характеру - виставки, читання, конференції, презентації, “круглі столи”, урочисті зібрання тощо. Щороку в них беруть участь десятки тисяч студентів і викладачів, співробітники не тільки університету, а й багатьох інших вищих навчальних закладів, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадськість міста і області.

Вчена Рада, профспілковий комітет, ректор університету професор Микола Вікторович Поляков та проректор з гуманітарних питань та виховної роботи професор Валентин Васильович Іваненко приділяють постійну увагу розробці та успішному втіленню в життя заходів з організації та підтримки традиційних і нових форм молодіжної творчості.

У Палаці працюють 24 творчих колективи: з них 12 мають почесне звання "народний" та "зразковий". Їх жанрова різноманітність вражає. Вагоме місце в творчій роботі Палацу студентів посідає естетична спрямованість виховання молоді в мистецьких та художніх студіях.

Палац пишається своїми працівниками. Серед них – чотири заслужених працівника культури України.

Колективи Палацу студентів дають безліч концертів як у стінах ДНУ, так і на різних майданчиках міста, області та України, постійно здобувають високі звання на різних фестивалях. Велику увагу приділяють вони розвитку нашої національної культури та відновленню традицій.

Фестивалі - місце, де студентство розкриває багатогранну творчу натуру, знаходить себе в молодіжному мистецькому русі, шукає нових друзів і колег. А глядачі отримують неабиякий заряд позитивної енергії та інтелектуальної інформації. Саме тому на ці фестивалі завжди чекає успіх і аншлаг.

Палац зустрічає видатних людей з різних країн світу. Його відвідували гості із Великої Британії, Франції, Нідерландів, Німеччини, Бельгії, США, Японії, Китаю та інших країн.

Сьогодні Палац студентів Дніпропетровського національного університету є і своєрідним методичним центром. Деякі вузи вивчають і переймають досвід організації культурного дозвілля студентської молоді та залучення її до мистецтва, що, як відомо, розвиває не тільки художній смак і професійність у своєму хобі, а й загальнолюдські якості - людяність, любов і відчуття прекрасного в житті. Багато вузів та інших навчальних закладів Дніпропетровська проводять свої заходи саме в стінах Палацу, який сам по собі є витвором мистецтва і вже давно перетворився на справжній центр культури та організації змістовного дозвілля молоді.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram