Версія для друку

Студентів з Йорданії в ДНУ збільшиться

Дніпропетровський національний університет відвідав радник з культурних зв’язків відділення Посольства Хашимітського Королівства Йорданії у РФ в Україні Ясер Момані.

Під час зустрічі з проректором з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді Валентином Іваненком та проректором з міжнародних відносин Михайлом Дяченком пан Момані висловив побажання розширити й активізувати співпрацю у галузі освіти, науки і культури між двома країнами. «Я хотів би висловити щиру вдячність Дніпропетровському національному університету за підготовку висококваліфікованих фахівців для Хашимітського Королівства Йорданії, - зазначив Ясер Момані. - Їх професійний рівень є свідченням того, що ваша освіта – одна з найкращих, і ми будемо докладати всіх зусиль для розширення співпраці в цій галузі.»

У відповідь проректор ДНУ В.В. Іваненко підкреслив, що випускники нашого класичного університету сьогодні працюють у 49 країнах світу, а за двосторонніми угодами про академічний та науковий обмін ДНУ співпрацює з 38 провідними університетами Європи, Америки, Азії, Росії, Близького Сходу. Щороку громадяни Йорданії на урочистій церемонії вручення дипломів іноземним студентам отримують дипломи бакалаврів та магістрів, і в університеті сподіваються, що їх чисельність зростатиме. Перелік напрямів підготовки фахівців у Дніпропетровському національному університеті сьогодні один з найширших в Україні, тому, за переконанням Валентина Васильовича, кожна молода людина може знайти тут професію за покликанням.

Для гостей провели ознайомчу екскурсію оновленим головним корпусом ДНУ, під час якої розповіли про витоки класичної освіти на Дніпропетровщині, про сучасні досягнення науковців вишу та прославлених випускників. З оглядового майданчика, який розташований на даху корпусу, гості оглянули студентське містечко ДНУ та чудові краєвиди Дніпропетровська.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram