Версія для друку

Твій успіх – це успіх твоєї країни!

19 студентів Дніпропетровського національного університету стали переможцями-стипендіатами Програми підтримки талановитої молоді „Завтра.UA”. Ця перша приватна загальнонаціональна програма, яка здійснюється за рахунок Фонду Віктора Пінчука та є часткою комплексу проектів Фонду в галузі освіти та науки, почала діяти в Україні з 2006 року. Відтоді ж її учасникам став і ДНУ.

Найталановитіших студентів України визначають за результатами конкурсу наукових робіт, присвячених актуальним проблемам у різних галузях науки, суспільно-політичного життя та економіки. Конкурс проводиться в три етапи. Критерії відбору: інтелектуальний рівень, самостійне наукове дослідження, лідерські та комунікативні здібності. Переможець конкурсу стає стипендіатом програми „Завтра.UA" та отримує стипендію Фонду Віктора Пінчука у розмірі 6 000 грн. на рік. Стипендія щомісячно перераховується на спеціальну пластикову банківську картку, яка видається разом з Дипломом стипендіата на урочистій церемонії нагородження.

До задач Програми також входить надання стипендіатам додаткових можливостей для подальшого особистого розвитку, інформаційно-методологічне забезпечення процесу працевлаштування у перспективних галузях в Україні, а також створення соціальних мереж спілкування стипендіатів.

У 2006 році у конкурсі взяли участь 18 студентів ДНУ з 10 факультетів, 8 з них увійшли до складу переможців і протягом 2007 року отримували стипендію Фонду Віктора Пінчука у розмірі 500 гривень на місяць, а також підтримку участі у вітчизняних та закордонних наукових конференціях, стажуваннях тощо.

Третього вересня 2007 року в Україні стартував конкурсний відбір на отримання стипендії у 2008 році. У програмі взяли участь студенти 3-6 курсів денної форми навчання українських ВНЗ 4-го ступеню акредитації.

25 листопада завершилося проведення 3-го етапу Конкурсу-2007, у Дніпропетровську очні змагальні процедури відбулися 24 листопада. Всього у 3-му етапі цьогорічного конкурсу взяли участь 941 студент. Від Дніпропетровського національного університету було подано 40 робіт. 14 грудня було підбито підсумки конкурсного добору-2007 стипендіальної програми „Завтра.UA”, визначено 316 переможців з усієї України, 19 з яких – студенти ДНУ. Це – О.Жураковський, С.Лавріненко, Т.Козаревич, Г.Гриньова (хімічний факультет), Д.Умеренкова, Є.Тагунова, О.Черниш (біолого-екологічний), Д.Скороходов, О.Поліщук (механіко-математичний), О.Долинчук, І.Євсєєва, О.Коломоєць (факультет фізики, електроніки та комп'ютерних систем), Д.Грошелєв (фізтех), Н.Жоголєва, О.Мала (факультет психології), Л.Казьміна, Н.Макрушина (факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства), Ю.Косенко (факультет міжнародної економіки), Н.Заславська (економічний факультет).

Організатори вважають, що головною стратегічною метою Програми є сприяння формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти України із середовища найкращих студентів вітчизняних вищих навчальних закладів. Програма спрямована на те, щоб талановита студентська молодь знайшла гідне свого інтелектуального та професійного рівня місце у різних сферах науки, економіки та суспільного життя країни і стала рушійною силою прогресивних змін в Україні.

За словами Голова піклувальної ради Програми "Завтра.UA", академіка НАН України Ярослава Яцківа: „Символічна сама назва Програми. Вона закликає сьогодні будувати мости у завтрашній день нашої держави, до її інтеграції у світову систему. Засновник та організатори Програми впевнені, що тільки освіта та наука є тими важелями, що допоможуть Україні увійти в число передових країн світу. Згодом число стипендій зростатиме, а сама Програма збагачуватиметься новим змістом”.

Він також зазначив, що надалі крім студентів до участі у Програмі планується залучити аспірантів та молодих учених, яким буде надана можливість для отримання освіти та професійного росту у провідних науково-освітніх центрах України, стажування закордоном тощо.

Переможці пов'язують своє майбутнє з вітчизняною, а не заморською наукою. І це тішить. А поки, що студенти радіють стипендії від фонду. Він, до речі, гарантує подальшу співпрацю. Для молодих людей надто важливо, щоб їхні розробки були впроваджені у виробництво.

„Фонд Віктора Пінчука – соціальна ініціатива” вже провів на базі санаторного комплексу „Пуща-Озерна” першу зустріч стипендіатів-2008, де вони взяли участь у різноманітних тренінгах. Учасникам були вручені дипломи стипендіатів. Проведення такої зустрічі є одним з кроків у руслі реалізації задекларованого напрямку Програми: формування, функціонування та підтримки спільноти стипендіатів „Завтра.UA”.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram