Версія для друку

«Французька весна» в Дніпропетровську: спочатку – робота, а потім – мистецтво.

Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Жан-Поль Везіан відвідав Дніпропетровщину, щоб на найвищому рівні розпочати «Французьку весну-2008». У насиченій програмі візиту, крім мистецьких заходів, - зустріч з керівництвом міста й області, представниками бізнесових структур, науковцями і студентами Дніпропетровського національного університету.

«В основі моєї симпатії до університету – довготривала і плідна співпраця, що триває з 1991 року, - зазначив Жан-Поль Везіан журналістам. – Сьогодні ми із задоволенням оглянули оновлений головний корпус. Дніпропетровський університет – сучасний вищий навчальний заклад, який динамічно розвивається, і колектив робить все для того, щоб дати студентам не тільки якісну освіту світового рівня, а й сприяти перспективному працевлаштуванню».

Саме можливості працевлаштування у французькі корпорації, що працюють в Україні, вивчали студенти Дніпропетровського національного університету під час зустрічі з паном Послом та представниками іноземних бізнес-структур, які його супроводжували. Майбутнім перекладачам, економістам, політологам, фахівцям з міжнародних відносин презентували Форум роботодавців, що є бізнес-асоціацією французьких компаній, зацікавлених у молодих високоосвічених українських фахівцях. «Французькі інвестиції в економіку України складають сьогодні більше одного мільйона доларів, - зазначив пан Везіан. – Переважно це банківський сектор, де створюється багато нових робочих місць. І сьогодні на вулицях Дніпропетровська ми бачили багато вивісок із назвами французьких банківських груп. Також велика доля французького капіталу в сільськогосподарських та переробних підприємствах». Більш доладну інформацію про можливі галузі працевлаштування надали Перший секретар Посольства Франції в Україні Гійом Нарджелє та Економічний і торговий радник Посольства Філіп Пегорьє.

«Ми задоволені співпрацею, що склалася у Дніпропетровського національного університету з науковими, освітянськими та діловими колами Франції, - зазначив ректор ДНУ, кавалер французької урядової нагороди «Академічна пальмова гілка» Микола Вікторович Поляков. – Серед реалізованих угод – довгострокові проекти з таким поважними інституціями як Національний центр наукових досліджень (відділення клітинної нейрокібернетики), Національний інститут охорони здоров’я та медичних досліджень, Комісаріат з атомної енергії Франції, університет Париж-8, що є центральним офісом Сорбони, вищі навчальні заклади Марселю, Ліону та інші. Сьогодні наші студенти бачать широкий спектр перспектив власного професійного росту через залучення до співпраці з провідними європейськими університетами, тому французька мова – одна з найпопулярніших іноземних мов, що викладаються в ДНУ. Допомагає нам у цій роботі й Французький центр документації і освіти «Альянс Франсез», який з першого дня працює на базі ДНУ».

Спілкування, що проходило переважно французькою мовою, продемонструвало зацікавленість обох сторін у поглибленні співпраці та наповненні її проектами, які збагачуватимуть обидві країни.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram