Версія для друку

Знання з безпеки допомагають вижити під час бойових дій

Насиченим патріотичними емоціями та переживаннями залишився в серцях присутніх епізод в житті Дніпропетровського обласного ліцею-інтернату фізико-математичного профілю при ДНУ ім. О.Гончара – зустріч з випускником ДНУ, пораненим під час бойових дій в районі проведення АТО.

У сучасних соціально-політичних умовах, коли український народ будує країну свого ідеалу, відстоює свободу і територіальну цілісність, пріоритетного значення набуває патріотичне виховання дітей та учнівської молоді. Події останніх років дають підстави стверджувати, що переважна більшість громадян України, серед яких є і діти, і молодь – виявляють високу патріотичну свідомість та міцну громадянську позицію.

На початку Уроку мужності «Українська армія – гарант миру і спокою на нашій землі» учні, вчителі, студенти стоячи і оплесками зустріли мужнього воїна. Прозвучав Гімн України. Після цього присутні вшанували пам'ять загиблих героїв за свободу, незалежність України хвилиною мовчання. Учасники художньої самодіяльності з піднесенням показали коротку виставу, присвячену історії створення і сучасному життю ліцею.

Захисник Вітчизни, у свою чергу, розповів про героїчні будні на фронті, відповів на всі запитання, продемонстрував носильне екіпірування. Він переконав ліцеїстів у тому, що набуті знання з безпеки допомагають вижити під час бойових дій, згуртувати підлеглих на виконання складних завдань. Присутні довго не відпускали воїна-героя. Діти розглядали екіпірування, передали в район бойових дій солдатам листи, молитви, малюнки. Учасники заходу побажали всім воїнам повернутися живими і здоровими з перемогою.

У КЗО «Дніпропетровський обласний ліцей-інтернат фізико-математичного профілю» (ДОЛІФМП) завжди приділяють велику увагу патріотичному вихованню молоді, яку представляють учні ліцею та студенти, котрі постійно долучаються до проведення заходів у рідному ліцеї. У ліцеї-інтернаті діє цільова програма з національно-патріотичного виховання «Твоя країна – Україна», яка ґрунтується на принципах національно-патріотичної спрямованості виховання, полікультурності, історичних та духовних цінностей.

Керівництво навчального закладу постійно залучає батьків учнів до активної участі у формуванні патріотизму. Так, активи батьківських колективів класів беруть участь в організації та проведенні позанавчальних виховних заходів: урочистих лінійках, вшануванні пам’яті загиблих за незалежність і свободу Батьківщини, у літературно-музичних композиціях, присвячених пам’ятним датам, зустрічам, екскурсіям, заходам до Дня Соборності України, Дня Гідності і Свободи та інших.

Нова школа – це високодуховна школа, яка формує в учнях систему ідеалів, загальнолюдських цінностей. Ліцеїсти мають знати історію свого народу, традицій, звичаїв, фольклору, діяльність славетних діячів історії, науки і культури краю, які гідні наслідування прийдешніми поколіннями.

У найближчих планах колективу ліцею-інтернату – зустрічі із військовослужбовцями, які сьогодні служать народу України, проведення Дня цивільного захисту, заходи присвячені 70-річчю Великої перемоги над фашистськими загарбниками та інші.

Старший викладач кафедри БЖД
ДНУ ім. О. Гончара
Володимир Романенко,
заступник директора з виховної роботи
ДОЛІФМП
Ірина Ільченко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram