Версія для друку

Андрій Говоров – двічі на п'єдесталі пошани у Ніцці

Студент ІV курсу факультету суспільних наук і міжнародних відносин Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Андрій Говоров виграв срібну і бронзову медалі на турнірі Міжнародного клубу спортивного плавання «Енергетичний стандарт».

Міжнародна зустріч з плавання, що проходила з 30 січня по 1 лютого 2015 року в Ніцці (Франція), зібрала близько 450 найсильніших плавців з Німеччини, Угорщини, Італії, Франції, Росії, Швейцарії, України та Швеції. Україну на цих змаганнях представляли лідери вітчизняного плавання у своїй віковій категорії – команда з 18 найсильніших плавців, серед яких був і досвідчений дніпропетровський спортсмен Андрій Говоров.

Перший номер дніпропетровського плавання – дворазовий переможець Перших юнацьких Олімпійських ігор, неодноразовий призер та рекордсмен європейських та світових чемпіонатів серед дорослих – Андрій Говоров у Ніцці зумів двічі піднятися на п'єдестал пошани. Першу, срібну нагороду, спортсмену вдалося здобути на своїй улюбленій 50-метрівці батерфляєм. Для перемоги Андрію не вистачило всього 0,01 сек. – з результатом 23,82 сек. фінальний заплив виграв француз Мехді Мателл. А от інший показник Андрія – 50,46 сек. на 100-метрівці вільним стилем, а відтак, і бронзова медаль змагань стала для його уболівальників приємним сюрпризом.

Усього за два дні французьких змагань українські плавці завоювали 10 нагород. Для наших спортсменів вони стали контрольним етапом підготовки до відбіркових національних чемпіонатів, які проходитимуть у квітні 2015 року в Харкові. Зазначимо, що Андрій Говоров зараз живе і тренується за індивідуальним планом поруч із Ніццею, у сусідній Італії.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram