Версія для друку

Покликані бути кращими

У Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбулася церемонія нагородження переможців і лауреатів конкурсу «Студент року Дніпропетровщини». Студенти ДНУ здобули переконливу перемогу у трьох з десяти номінацій та стали лауреатами ще двох номінацій.

Конкурс «Студент року» передбачає відзначення кращих студентів Дніпропетровщини, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті, творчості та громадській діяльності, і вже втретє проходить за підтримки департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Дніпропетровських обласних молодіжних ради і адміністрації, обласної громадської організації «Час молодих» та Палацу студентів ДНУ. Цього року першість виявилася по-своєму особливою, адже кількість її учасників помітно перевищила минулорічний показник. Крім того, серед номінантів побільшало студентів вищих навчальних закладів І-II рівнів акредитації, а це означає, що минулий рік значно згуртував студентську молодь міста.

Загалом, за титул «Студент року-2014» змагалися 143 конкурсанти, які подали на розгляд незалежного журі свої анкети. Здобутки учасників оцінювалися за десятибальною шкалою у два етапи: перш за все, експерти враховували актуальність, соціальну значимість та професійний рівень роботи. У такий спосіб протягом місяця було відібрано 30 фіналістів, які змагалися у десяти традиційних номінаціях: «Громадський діяч року», «Волонтер року», «Лідер студентського самоврядування», «Митець року», «Інноваційний прорив року», «Студентський засіб масової інформації», «Розумник року», «Спортсмен року», «Художня самодіяльність» та «Унікальна номінація».

Відтак, того вечора глядачі у залі Палацу студентів ДНУ стали свідками знаменної події в житті усіх цих неординарних молодих людей, які в майбутньому стануть лыденрми не лише дніпропетровського регіону, а й всієї України. На цьому наголосив у своєму вітальному слові і радник губернатора Дніпропетровської області Борис Трейгерман. «Тут зібралися, дійсно, найкращі! Талановиті, розумні, активні і цілеспрямовані люди, які «палають» своєю діяльністю, хочуть жити на Дніпропетровщині та змінити життя на краще», – сказав він.

Зазначимо, що студенти Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара належать саме до такої молоді, тож змогли гідно представити свій ВНЗ на конкурсі. Зокрема, вихованці ДНУ здобули перемогу у трьох номінаціях. А саме: студентка факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Дар'я Одєгналова стала переможницею у номінації «Волонтер року», студент факультету суспільних наук і міжнародних відносин Андрій Говоров – майстер спорту міжнародного класу з плавання, багаторазовий чемпіон України та Європи, дворазовий Олімпійський чемпіон І Юнацьких Олімпійських ігор в Сінгапурі, фіналіст чемпіонату світу в Шанхаї (Китай), учасник Олімпійських ігор в Лондоні – заслужено завоював звання «Спортсмен року», а університетський проект інтернет-телебачення «Гончар ТВ» став переможцем у номінації «Студентське ЗМІ року». Крім того, лауреатами конкурсу «Студент року Дніпропетровщини» з Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара стали: студентка історичного факультету Олеся Сміянова (номінація «Інноваційний прорив року») та народна студія сучасного вокалу «Мрія» Палацу студентів ДНУ (номінація «Художня самодіяльність року»). На пам'ять усі переможці й лауреати конкурсу отримали статуетку «Студентський Оскар» та приємні подарунки у вигляді планшетів і смартфонів. Також спеціальним призом за рішенням журі було відзначено й народний ансамбль фольклорного танцю «Веселка» Палацу студентів ДНУ ім. О.Гончара.

Розповідає переможниця, можливо, найбільш позитивної номінації конкурсу – «Волонтер року» – голова соціального комітету студентської ради ДНУ Дар’я Одєгналова: «У нашій номінації, найперше, оцінювався масштаб реалізації створеного волонтерського руху. Особисто я є ініціатором і організатором таких заходів, як: «Лист ветерану», «Поділись посмішкою», «ДНУ без паління», «Алея героїв». Також я є координатором комплексного проекту «Чужої війни не буває», акцій «День донора», «Напиши листа солдату», «Полотно миру», інших благодійних концертів та заходів». На запитання, що ж найбільше надихає її на добрі справи, дівчина-волонтер, чиє покликання – допомога іншим, відповідає просто: очі людей, для яких вона працює.

Дійсно, в наш час волонтери – це серце нашого суспільства. Крім того, величезне громадське значення мають і засоби масової інформації. Про це яскраво говорить перемога у номінації «Студентське ЗМІ року» телевізійного он-лайн проекту Дніпропетровського національного університету «Гончар ТВ». Він є незмінним медіа-партнером студентських заходів не лише у межах ДНУ, але й всього міста та області і надає інформаційну підтримку різним регіональним заходам та соціальним проектам. Творчий колектив «Гончар ТВ» відрізняється неабияким креативом та розмаїттям ідей, тож маємо надію незабаром побачити наших талановитих студентів і на великому екрані.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram