Версія для друку

Від мера до студента – всі вболівають за футбол

«Дніпропетровський національний університет має стати осередком з волонтерського руху у процесі підготовки і проведення фінальних матчів Євро-2012 у нашому місті», - таку думку висловив мер Дніпропетровська Іван Куліченко під час зустрічі з першокурсниками ДНУ.

Своє переконання він пояснив тим, що в силу специфіки класичної освіти, студенти саме нашого університету мають більше можливостей для вивчення мов та культурних традицій очікуваних гостей. У цьому мера підтримав і ректор ДНУ Микола Поляков, наголосивши, що сьогодні на факультеті української й іноземної філології та мистецтвознавства працюють фахівці з викладання 22-ох мов, переважна більшість з них – європейські. Тож університет зможе підготувати близько двох тисяч волонтерів. Також в ході зустрічі були окреслені й інші перспективні напрямки співпраці у підготовці до Євро-2012, які будуть реалізовуватися спільними зусиллями ДНУ і міської влади. Серед них Микола Вікторович Поляков виділив розробку короткотермінових курсів з вивчення іноземних мов для медичних працівників, правоохоронців та працівників сфери обслуговування, підготовку професійних екскурсоводів, обладнання фан-зон на території студмістечка, ремонт гуртожитків для розміщення вболівальників та інше. Як новообраний співголова «Комітету громадського контролю ЧЄ-12», ректор ДНУ висловив сподівання, що саме студентство стане тією активною і свідомою рушійною силою, що сприятиме демонстрації гостям кращих надбань Дніпропетровщини. На підтримку таких ініціатив з боку університету, міський голова Дніпропетровська пообіцяв протягом місяця відновити освітлення в парку ім.Гагаріна, що біля головного корпусу ДНУ.

Майже півтори години тривало спілкування Івана Куліченка зі студентами, адже молодь цікавилась як масштабними проектами реконструкції центральної частини міста, так і проблемою збігу в часі проведення фінальних ігор та дипломування. Мер міста зізнався, що сам є палким вболівальником, і в студентські роки вивчав географію країни супроводжуючи улюблену команду. Тому йому добре зрозуміле бажання фанів потрапити на стадіон. Іван Іванович відповів на усі запитання, детально пояснив різницю функцій стюардів і волонтерів, роз’яснив систему розповсюдження квитків на фінальні ігри, розповів про візит з обміну досвідом, який наша делегація здійснила до Швейцарії, де проходитиме цьогорічний Чемпіонат Європи з футболу. Але, на думку мера Дніпропетровська, головним у процесі підготовки є не ремонт доріг та будівництво готелів, а підвищення рівня культури мешканців міста. «За результатами соціологічних спостережень, проведених, до речі, за участю студентів-соціологів ДНУ, навіть за наявності поблизу урни, дніпропетровчани все одно кидають сміття під ноги. Тож головну підготовку до зустрічі 50-ти тисяч вболівальників з європейських країн кожен має почати з себе», - підсумував мер.

Гучні оплески в залі засвідчили, що студенти підтримують цю думку.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram