Версія для друку

Один диплом – добре, а два – краще.

Іще одна можливість отримати диплом європейського зразка з’явилася у студентів ДНУ. Двостороння угода про співпрацю між Дніпропетровським національним університетом та Університетом прикладних наук міста Міттвайда (Німеччина), яка була підписана нещодавно, крім співпраці в інших сферах, передбачає подвійну освіту та стажування студентів.

В рамках угоди студенти-бакалаври факультету міжнародної економіки нашого університету можуть паралельно отримати бакалаврський ступінь з економічних спеціальностей в університеті Міттвайда. Програма навчання для отримання бакалаврських дипломів у двох країнах побудована таким чином, що в Німеччині студенту перезараховують виконання навчальних планів у ДНУ за перші три семестри, а в Україні до індивідуального плану навчання включають ті дисципліни, які він вивчатиме в УПНМ протягом 4-5 семестру. Також німецька сторона дала згоду на самостійне вивчення студентом програми 6-го семестру. Після складання всіх необхідних іспитів студент у червні, разом із своїми одногрупниками, захищає бакалаврський ступінь в Україні, в липні – у Німеччині, і повертається до ДНУ для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра.

Необхідно відзначити, що в ДНУ діє більше 30 двосторонніх угод з провідними вищими навчальними закладами світу, більшість з яких передбачає студентський обмін та подвійний захист бакалаврських і магістерських робіт та кандидатських дисертацій. Для університету прикладних наук міста Міттвайда це третя така угода. За подібними програмами там співпрацюють з одним із британських університетів на отримання бакалаврського ступеня з машинобудування та з болгарським – за медійними спеціальностями.

Для конкретизації інших положень угоди та пошуку взаємовигідних галузей співпраці наприкінці навчального року ДНУ планує відвідати делегація УПНМ у складі ректора університету, декана і професорів економічного факультету.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram