Версія для друку

Абітурієнти з Луганської і Донецької областей обирають Дніпропетровщину

Понад три тисячі абітурієнтів з Донецької і Луганської областей та Криму подали заяви на вступ до Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара.

Як повідомив ректор Микола Поляков, станом на 22 липня до Приймальної комісії ДНУ надійшло більше 22 тисяч заяв, з них 13 979 в електронній формі. «Перші кілька днів ми спостерігали черги в Приймальній комісії, абітурієнти прагнули принести і здати документи власноруч. Сьогодні вже черг немає, думаю, скептики переконалися, що електронна система працює налагоджено, і нині майже дві третини заяв ми отримали саме в електронній формі, – наголосив Микола Вікторович. – Ми всім пояснюємо, що везти оригінали документів потрібно тоді, коли ви побачите свої прізвища у списках рекомендованих до зарахування. Рейтингові списки всі ВНЗ України мають оприлюднити 2 серпня, і тоді протягом трьох днів, або протягом двох наступних етапів зарахування, абітурієнт має привезти оригінал в один із обраних ВНЗ».

Нині найвищий конкурс в ДНУ на напрям «Реклама та зв’язки з громадськістю», там на 3 держбюджетні місця претендують 596 осіб. За напрямом «Туризм» на 10 бюджетних місць претендують 732 особи. Більше 50 осіб на бюджетне місце становить конкурс на напрями «Управління персоналом та економіка праці», «Правознавство»; більше 40 – «Міжнародна економіка» і «Міжнародні економічні відносини»; більше 30 – «Біотехнологія», «Видавнича справа та редагування», «Міжнародна інформація», «Економіка підприємства»; більше 20 – «Комп’ютерні науки», «Соціальна робота», «Соціологія», «Маркетинг», «Менеджмент», «Географія».

За інформацією Приймальної комісії ДНУ, прийнято 2 993 заяви від абітурієнтів з Донецької і Луганської областей та Криму на навчання за ОППП «бакалавр» та 227 заяв – на навчання за ОППП «спеціаліст» і «магістр».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram