Версія для друку

Учень Ліцею інформаційних технологій при ДНУ ім. Олеся Гончара став слухачем наукової школи фізики у Женеві

Учень 9 класу Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій при Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара Ярослав Бай став членом української команди слухачів ІІІ літньої школи Європейської організації ядерних досліджень (СERN), що у Швейцарії.

Загалом, до складу української делегації цього року увійшли 12 школярів-переможців ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту Малої академії наук. Так, за інформацією Департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА, нещодавно на Дніпропетровщині завершили роботу п’ять літніх шкіл МАН, в яких навчалися 79 юних інтелектуалів області.

У Женеві молоді науковці перебуватимуть з 2 до 9 серпня 2014 року. За цей час учні ознайомляться з перспективними напрямами наукових досліджень у галузі фізики високих енергій, а також відвідають сучасні наукові центри та експериментальні лабораторії Європейського центру ядерних досліджень. Крім того, молоді дослідники візьмуть участь у проведенні лекційних, практичних і творчих занять разом з провідними науковцями та викладачами Женевського університету.

Зазначимо, що навчання у закордонній літній школі для українських учнів стало можливим завдяки співпраці між Національним центром «Мала академія наук України» та Європейською організацією ядерних досліджень (СERN), розпочатій у ще 2011 році, коли була підписана спільна декларація про співпрацю у форматі наукових шкіл з фізики для школярів та педагогів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram