Версія для друку

Студентські розробки на замовлення роботодавців

У Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара пройшла урочиста церемонія нагородження переможців міського конкурсу «Інтелект – творчість – успіх» на кращу науково-практичну розробку на замовлення роботодавця.

Конкурс проходив серед студентів старших курсів, аспірантів і молодих вчених. Переможців привітали голова Дніпропетровської організації роботодавців Олександр Галаган, ректор ДНУ ім. О. Гончара Микола Поляков, представник Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Шибанов і мер міста Іван Куліченко, під патронатом якого захід проводиться з 2002 року. Творчі колективи Палацу студентів також вітали учасників конкурсу вокальними, хореографічними, музичними і акробатичними номерами.

«Ми вдванадцяте проводимо конкурс «Інтелект – Творчість – Успіх», сказав міський голова Іван Куліченко. – 14 тисяч студентів за цей час взяли участь у ньому і отримали можливість познайомитися з практичною роботою і знайти основне місце працевлаштування. Роботодавцям, у свою чергу, надається можливість відібрати для себе фахівців, яких не потрібно буде перевіряти і готових до роботи».

Відмінність цього конкурсу від інших полягає у створенні конкретних науково-дослідних розробок або бізнес-планів за реальною тематикою, запропонованою роботодавцями: керівниками підприємств, фінансових установ та приватних фондів і компаній.

Цього року наукові розробки представили 2750 студентів під кураторством 195 докторів і кандидатів наук. Захист 120 фінальних робіт відбувся у 8 номінаціях: енергозбереження, будівництво і архітектура, екологічні проблеми і шляхи їх вирішення, техніка і виробництво, захист інтелектуальної власності, інноваційні проекти майбутнього. Авторів 73 премій працедавці нагородили грошовими преміями і дипломами фіналістів.

«Особливі надії сьогоднішня цивілізація покладає на молоде покоління, найменш уражене численними догмами, комплексами та стереотипами минулого, – відзначив ректор ДНУ ім. О. Гончара, професор Микола Поляков. – А саме незаангажоване мислення дає можливість сформулювати інноваційні ідеї, розробити якісно нові моделі розвитку людства, досягти справжніх відкриттів у різних галузях наукових знань і виробництва. Своїми розробками, дослідженнями наша молодь багато в чому визначатиме подальший інтелектуальний поступ людства».

Вже 12-й рік студенти ДНУ є постійними учасниками конкурсу «Інтелект – Творчість – Успіх». За 11 попередніх років 60 представників університету стали переможцями та нагороджені преміями та цінними подарунками. Цього року 20 студентів ДНУ подали до оргкомітету 12 робіт, а саме з факультету біології, екології та медицини – 3, факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства – 2, факультету міжнародної економіки – 7.

За підсумками конкурсу автори 7 робіт авторства 13 представників ДНУ стали переможцями та отримали грошові премії й цінні подарунки. Дипломи І ступеня та Перші премії у розмірі 1500 грн. отримали студентка ФУІФМ М. Хоменко (наук.кер. д.філ. н., проф. Л.В. Пономарьова), студенти ФБЕМ М. Капітанов та Н. Капітанова (наук. кер. к.б.н.доц. О.Л. Пономаренко), студентки ФБЕМ Н. Гудим і М. Зоріна. Диплом І ступеня та цінний подарунок отримала студентка ФБЕМ С. Хопричкова, (наук.кер. д.б.н., проф. А.І. Вінніков).

Дипломами ІІ ступеня та Другою премією – 1000 грн. нагороджені студент ФУІФМ В. Дозоренко, студентка ФУІФМ Н. Зозуля, студент ФУІФМ О. Дроганов (наук.кер. к.філ. н., доц. І.С. Кірковська).

Дипломи ІІІ ступеня та Треті премії – 500 грн. отримали студентки ФМЕ А. Канарська і О. Христянова (наук.кер. к.е. н., доц. Т.А. Федотова), студентки ФМЕ Ю. Спицина і Я. Лузан (наук.кер. к.е. н., доц. М.В. Литвин).

За підсумками конкурсу Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара в особі ректора Полякова Миколи Вікторовича нагороджений Дипломом за активне сприяння розвитку студентської наукової творчості, багаторічне плідне та змістовне співробітництво в організації і проведенні міського конкурсу на кращу науково-практичну розробку.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram