Версія для друку

Підводний світ незнаної краси

У Всесвітній День захисту дитини навчально-науковий комплекс «Акваріум» факультету біології, екології та медицини ДНУ ім. О.Гончара влаштував свято для маленьких відвідувачів.

У перший день літа кожен, хто придбав білет до підводного царства, отримував право на безкоштовну екскурсію. Дітлахам було запропоновано брати участь у конкурсі малюнку "Підводний світ очима дитини" і вигравати призи: кольорові олівці, книжки-розмальовки, кожна сторінка яких – запрошення розфарбувати мешканців морів та океанів, дізнатися про них більше.

"Такий захід ми проводимо втретє, – розповів Олександр Петровський, завідувач експозиції навчально-наукового комплексу, – наша мета – заохотити дітей любити природу, проявляти інтерес до її створінь, цікавитися життям "Акваріуму".

Родзинкою свята стала виставка павуків-птахоїдів та інших екзотичних тварин, яка функціонувала у навчально-виховному комплексі лише два дні і була організована завдяки власникам цих створінь, членам спільноти "Tarantulas Dnepr Club". "Такі експозиції ми влаштовуємо вже кілька років, але з "Акваріумом" співпрацюємо вперше, – розповів представник клубу Максим Задорожній. – Товариство займається популяризацією нашого хобі: розведенням павуків, любительськими дослідженнями, консультацією зооцентрів". Усього на виставці було представлено біля восьми десятків екзотичних павуків різних видів, шість змій, кілька сімейств інших екзотичних "експонатів". Максим залюбки демонстрував здивованим та зацікавленим дітлахам найцікавіші екземпляри – павуків-голіафів, імператорських скорпіонів, орнаментних павуків та "жіночий" різновид екзотичних тварин павуків-брошок.

Діти із захопленням спостерігали за життям незвичайних тварин, радісно ділились своїми враженнями. "Я перший раз в "Акваріумі" і тут мені дуже подобається, – сказала дев'ятирічна Уляна Бєляковська. – Цікавлюся черепахами і павуками – вони дивні і красиві водночас, а ще мені завжди хотілося побачити крокодила".

"Люблю всіх живих істот, мені цікаві усі риби, які плавають у морях і океанах, але більше за всіх мені подобаються дельфіни, – розповіла Яна Галушко, – Мрію стати дизайнером і створювати незвичайний одяг для тих, хто їх дресирує".

"Мені б хотілося мати власний акваріум, подібний до цього, – сказала восьмирічна Яна Чабаненко, – розводити морських істот, спостерігати за їх життям".

"Було дуже цікаво побачити риб, павуків, черепашок, змій, – поділився враженнями шестирічний Давід Трихліб, - більше за всіх тварин мені подобаються павуки, адже вони плетуть павутину, трудяться, приносять користь, знищуючи шкідливих комах".

Кожна дитина, яка відвідала цього дня "Акваріум", відкрила для себе новий світ – підводний світ незнаної краси, у якому все дивно і гармонійно.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram