Версія для друку

Юнацтво України на «зоряному шляху»

У квітні Національний центр аерокосмічної освіти молоді України імені О.М. Макарова спільно з Дніпропетровським національним університетом імені Олеся Гончара провели XII Всеукраїнську конференцію-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях», присвячену 80-річчю з дня народження Юрія Олексійовича Гагаріна.

Майбутнє України – у творчій і відданій праці, перспективних наукових та інженерних ідеях і розробках, у виробництві конкурентоспроможної продукції, у створенні нового якісного рівня життя, у прагненні до втілення ідеалів миру і добра. А ще наше майбутнє – це юнацтво за шкільною партою: воно отримує освіту, вчиться новому, формує власний світогляд та обирає життєвий шлях. Тому так важливо підтримувати кожну молоду особистість, надаючи розвиток її здібностям і талантам.

Це складне, комплексне завдання. Вже багато років значні зусилля для його вирішення докладаються у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова (НЦАОМУ), з яким активно співпрацює Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара (ДНУ). Сприяє цьому й спільне проведення вже більше десяти років Всеукраїнської конференції-конкурсу науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях».

Щороку цей захід стає справжнім святом творчої думки та обміну ідеями, яке надає юнакам можливість отримати нові знання, продемонструвати свої досягнення та навчає творчо обговорювати наукові результати. Участь у конференції «Зоряний шлях» беруть учні ліцеїв, гімназій, позашкільних закладів, Заочної аерокосмічної школи НЦАОМУ, Малої академії наук, УМАКО «Сузір’я», Центрів науково-технічної творчості учнівської молоді.

Цього року в очному та заочному турах школярі із різних регіонів України – Луганська, Запоріжжя, Сімферополя, Вінниці, Львова, Донецька, Тернополя, Чернівців, Хмельницька, Одеси, Дніпропетровська та інших міст – представили на конкурс понад 150 робіт. Тематика робіт охоплювала такі наукові напрямки: «Астрономія та фізика», «Космічна медицина і біологія», «Духовність і Космос», «Технічна творчість та ракетно-космічне моделювання», «Комп’ютерні технології», «Природні явища та екологія космосу», «Космічна історія України». Координатори секцій відзначили високий рівень наукових робіт школярів та вагомий внесок вчителів, під керівництвом яких учні готували свої конкурсні роботи.

Заступник декана з наукової роботи
фізико-технічного факультету
ДНУ ім. О. Гончара
Тетяна Лабуткіна


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram