Версія для друку

Звернення Ради ректорів Дніпропетровської області до співвітчизників

Дорогі співвітчизники!

Ще ніколи за роки незалежності так гостро, як сьогодні, не існувала загроза втрати Україною свого суверенітету, унітарності, миру і злагоди на нашій рідній землі.

Певним політичним силам за допомогою їхніх зовнішніх покровителів і при їхньому прямому втручанні в наші справи вдалося дестабілізувати обстановку в ряді регіонів України, посіяти ворожнечу та розбрат між людьми. Протистояння в суспільстві доходять до насильницьких дій в тому числі й із застосуванням вогнепальної зброї.

Ми, ректори вищих навчальних закладів Дніпропетровщини, від імені багатотисячних викладацьких і студентських колективів висловлюємо глибоку занепокоєність з приводу зазначених подій. Ми засуджуємо будь-які дії, спрямовані на розкол нашої держави, захоплення її території.

Ми вважаємо, що головне сьогодні – єднання українського народу, прийняття виважених рішень кожною гілкою влади, активна участь усіх громадян у захисті та збереженні України як вільної, демократичної держави. Тільки прагнення кожного із нас не стояти осторонь, а взяти участь у мирному й відкритому діалозі заради вирішення конфліктів, тільки наша взаємна повага та бажання порозумітися можуть забезпечити здійснення нашої спільної мрії – жити у вільній Україні, в мирі й злагоді між собою і зі світовою спільнотою.

Закликаємо студентів, працівників освітянської та наукової сфер, виробничників, аграріїв, політиків, діячів культури і мистецтва, представників бізнесу та широкої громадськості поєднати зусилля заради мирного вирішення ситуації, яка склалася в Україні та довкола неї, зробити все можливе для вільного, щасливого майбутнього нашої Вітчизни.

Рада ректорів ВНЗ III-IV рівнів акредитації
Дніпропетровської області


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram