Версія для друку

Студенти механіко-математичного факультету ДНУ – серед лідерів інформаційних технологій

Команда ММФ Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара «DNU-Razor» посіла ІІІ місце в регіональному етапі Всеукраїнської олімпіади з програмування.

Питанням вивчення та використання сучасних інформаційних технологій у ДНУ імені О.Гончара приділяється багато уваги. Зокрема, яскравим підтвердженням високої якості професійної підготовки в галузі ІТ став вдалий виступ вихованців механіко-математичного факультету – студентів Марини Кодак, Олександра Самуськов та Олексія Швайка, які нещодавно стали одними з найкращих в регіональній олімпіаді з програмування.

Тренував команду переможців молодий доцент Тімур Босенко, який є справжнім ентузіастом і подвижником цього напрямку на факультеті. Пан Тімур розповідає: «Усім відомо, що сучасні високі технології ґрунтуються на математиці, тому для досягнення успіхів у цій галузі недостатньо знати лише мови програмування. Крім цього, потрібно іще розуміти логіку обчислень, аналізувати процеси і результати, вміти визначати серед багатьох варіантів побудови алгоритмів найоптимальніший. Ось це ми і називаємо «математичним мисленням». Саме тому останнім часом усе більше компаній, які працюють у сфері hi-tech технологій, під час підбору персоналу звертаються до випускників дніпропетровського мехмату».

Керівництво механіко-математичного факультету ДНУ імені О.Гончара вітає переможців. А також запрошує усіх випускників шкіл, що бажають реалізуватися у сфері інформатики та обчислювальних технологій, приєднатися до команди університету – оволодіти надзвичайно цікавими та перспективними знаннями, створивши надійний ґрунт для власного майбутнього!

Заступник декана ММФ ДНУ
А.Ю. Дреус


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram