Версія для друку

День відкритих дверей у ДНУ

У Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся День відкритих дверей. Представники 15 факультетів розповідали майбутнім абітурієнтам про престижність та переваги тієї чи іншої спеціальності.

Сьогодні абітурієнти мають широкі можливості отримати докладну інформацію про вступ до вищих навчальних закладів в Інтернеті. Але все-таки близько 800 молодих людей вирішили виринути з мережі та безпосередньо поспілкуватися з деканами факультетів ДНУ.

Найбільша увага спостерігалася біля факультетів суспільного, гуманітарного та економічного спрямувань. Також немало було бажаючих послухати про перспективи навчання на факультеті фізики електроніки та комп’ютерних систем. Дмитро Свинаренко, доцент кафедри електронних засобів телекомунікацій розповідає: «У нас наймолодший та один з найперспективніших факультетів, не зважаючи на те, що він був заснований разом з університетом у 1918 році. Наші спеціальності зараз дуже потрібні і в нашому регіоні, і в усій Україні. Нещодавно ми отримали запрошення з Києва, що стосувалося стажування студентів у компанії Еріксон. А найголовніше – те, що факультет йде «в ногу» з часом та технологіями».

Після невеликого екскурсу факультетами гості Палацу відправилися до великої зали, де відбулася зустріч з представниками приймальної комісії. Відповідальний секретар приймальної комісії Олександр Хамініч наголосив, що нині Міністерство освіти і науки України розглядає деякі зміни: «У цьому році можливе коригування термінів абітурієнтської кампанії. Також передбачається зміна формули підрахунку середнього балу атестату». Представники приймальної комісії відповіли на всі запитання, що хвилювали абітурієнтів та їх батьків і порадили стежити за новинами на офіційних сайтах МОНУ та ДНУ. Зокрема, абітурієнти цікавилися пільгами при вступі до ДНУ, порядком нарахування додаткових балів, розмірами стипендій, можливостями поселення в гуртожитках та вартістю проживання в них.

Не обійшлося на цій зустрічі і без студентської ради, яка охоче розповідала батькам майбутніх студентів, що навчання у нас дуже цікаве й творче. Голова ради студентів університету Антоніна Прометова вважає, що наш університет відрізняється від інших за багатьма критеріями, але найважливішими називає велику кількість спеціальностей та якість освіти, яка на декілька кроків попереду інших навчальних закладів. «Життя студентів у ДНУ кипить, ми займаємося науковими конференціями, влаштовуємо різноманітні свята. Студент може займатися творчістю у Палаці студентів абсолютно безкоштовно. Крім того, ми маємо гарні міжнародні зв'язки. І не треба забувати, що у ДНУ дуже гарні викладачі, з якими ми підтримуємо дружні відносини. Вони завжди нас розуміють і намагаються йти на зустріч», – сказала Антоніна.

Аліна Макарець,
студентка факультету
систем і засобів масової комунікації
ДНУ ім.О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram