Версія для друку

«Космічний тиждень» в ДНУ

14 квітня фізико-технічний факультет Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара розпочав «космічний тиждень».

«Космічний тиждень» або «тиждень ФТФ» проводиться щорічно і включає в себе низку заходів, які проходять протягом цих днів. Присвячений тиждень Дню космонавтики, а цього року він співпав ще й з 60-річним ювілеєм конструкторського бюро «Південне».

Святкування розпочалося біля 10 корпусу ДНУ. Зібралося досить багато фізтехівців і гостей з інших факультетів. Відкриття пройшло весело, з усмішками на обличчях студентів і викладачів. З вітальними словами до студентів звернувся декан фізтеху, професор Олександр Миколайович Петренко, заступники декана і завідувачі кафедр. Вони нагородили найактивніших діячів студентського самоврядування та тих, що ввійшли до топ-20 кращих студентів фізтеху за успішністю пам’ятними грамотами, привітали факультет з професійним святом і побажали молодому поколінню не лише продовжити, а й примножити славу факультету і університету на весь світ. Адже нашому фізтеху дійсно є чим пишатися, оскільки найкваліфікованіші фахівці ракетобудування були виховані саме в цих стінах! Саме вони створювали ракетний щит держави і сьогодні підтримують ракетобудування в Україні.

Під час святкування відбулася традиційна лотерея, у якій розіграли додаткові бали для екзаменаційної сесії. Після цього фізтехівці й гості дружно взяли участь у різних конкурсах на витривалість, швидкість, кмітливість і стійкість.

Але найцікавіше чекало попереду. А саме – залп п’яти ракет урочисто відкрив святкування «космічного тижня». Це видовище привабило і зачарувало весь університет! П’ять ракет різних розмірів від 25-30 сантиметрів і до півметра, запущених студентами Сергієм Борисовим та Максимом Євсеєнком, розрізали повітряний простір, піднімаючись за 3-4 секунди на висоту до ста метрів. Все це було настільки яскравим, що перехожі, забувши про свої справи, «загіпнотизовано» спостерігали за тим, що відбувається.

Студент фізико-технічного факультету
ДНУ ім.О. Гончара
Євген Крупкін


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram