Версія для друку

Звернення колективу Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара до військовослужбовців Збройних сил України у Криму

Дорогі наші захисники! Товариші генерали і адмірали, офіцери, прапорщики і мічмани, сержанти і старшини, солдати і матроси!

Ми, представники багатотисячного колективу студентів, викладачів та співробітників Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара глибоко стурбовані перебігом останніх подій в українському Криму, куди віроломно, без жодних на те підстав, введені російські війська. Спираючись на підтримку самопроголошеного керівництва автономії, інтервенти нахабно і цинічно блокують наші військові частини і бойові кораблі, адміністративні будівлі, провокуючи збройне протистояння на українському півострові.

Академічний колектив і студентство нашого університету пишається вашою мужністю і відвагою, вірністю високошанованій в усі часи місії захисників Вітчизни!

Вже тиждень ви несете нелегку службу під дулами автоматів, оточені «братською» армією, що перевищує українську і за чисельністю, і за озброєнням. Ви залишаєтеся вірними Присязі, яку давали Народу України, не зважаючи на потоки дезінформації і сумнівні пропозиції провокаторів. Ви залишаєтеся непохитними у виконанні своїх військових обов’язків, усвідомлюючи,що за шеренгою автоматників і снайперів – ваші домівки, ваші батьки, дружини, діти… Ви демонструєте залізну витримку і впевненість у правоті ваших дій в умовах надлюдського психологічного і морального тиску.

Хочемо вас запевнити: сьогодні з вами вся Україна. І якщо пан Путін відмовився від своїх вояків, то Україна, наш народ і керівництво держави вживає усіх можливих політичних, дипломатичних та організаційних заходів, щоб розв’язати кризову ситуацію мирним шляхом. Ваші патріотизм, професіоналізм та вірність конституційному обов’язку знаходять палку підтримку Українського народу на сході і заході, півночі і півдні. Ваша воля до перемоги високо оцінена народами інших країн, які співчувають Україні, що опинилася в колі загарбницьких інтересів сусідньої держави. Уся світова спільнота переконана: у ХХІ столітті так конфлікти не вирішуються.

Ми сподіваємося, що наша моральна підтримка і низькій уклін вашій непохитності додасть вам сили і мужності. За вами – вся Україна! Ми сильні, бо ми єдині!

Колектив Дніпропетровського національного
університету імені Олеся Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram