Версія для друку

Звернення ректора Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара М.В. Полякова

Шановне університетське товариство!

Глибоким сумом і скорботою відлунюють в наших серцях тривожні новини з різних куточків України, де сьогодні проводжають в останню путь загиблих. Важко усвідомлювати, що в мирний час на вулицях наших міст пролилася кров сотень громадян через небажання політиків почути свій народ.

Як викладачеві і ректору, найгострішим болем мені віддаються смерті студентів, адже всі ми відчуваємо велику відповідальність перед батьками і суспільством за юнаків і дівчат, яких вони довірили нашим педагогічним колективам.

Висловлюю глибоке співчуття колективам Інституту геофізики НАН України, Львівського національного університету імені І. Франка, Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника, Українського католицького університету, Львівського національного аграрного університету, Подільського державного аграрно-технічного університету, Луцького університету «Україна» та інших, які в ці дні прощаються із загиблими студентами та викладачами. Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара розпочинає збір добровільних пожертв для родин загиблих, які ми потім направимо до вищезгаданих університетів.

Спільне горе згуртувало наш університет, об’єднало студентство і викладачів усіх ВНЗ Дніпропетровщини, України, Європи. На адресу ДНУ надходять листи від колег-ректорів європейських університетів, які висловлюють підтримку і пропонують допомогу.

Цей кривавий урок історії нашої державності не повинен минути даремно. Ми маємо на власному горі усвідомити, що найвищою цінністю є людське життя, а наша сила – в нашій єдності.

Звертаюся до колективу Дніпропетровського національного університету з проханням в ці нелегкі для всієї держави дні бути зразком гуманізму і громадянської єдності, відчути відповідальність за долі наших студентів, нашого університету і нашої України.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram