Версія для друку

Відмінне навчання – головна умова

Із цікавими пропозиціями про співпрацю завітав до студентів Дніпропетровського національного університету Надзвичайний та Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Урбан Руснак.

«Я прагну під час своїх візитів у різні міста обов’язково спілкуватися зі студентами і викладачами, - сказав Пан Руснак. - Впевнений, що це дуже важлива складова моєї роботи, адже студенти і викладачі університету – це майбутнє України. Для мене такі зустрічі є дуже цікавими, я сам працював викладачем, і радий що маю можливість розмови зі студентами головного університету міста. Я вдячний Пану Ректорові за надану мені таку можливість».

Крім доповіді щодо досвіду Словаччини на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції, Пан Посол презентував студентам, аспірантам та викладачам ДНУ програму «Міжнародного Вишеградського фонду» з післядипломного навчання. Стипендія була заснована з метою спрощення студентського обміну між країнами Вишеградської Четвірки , яку утворили Чехія, Угорщина, Словаччина, Польща. Відповідно, студенти можуть отримати грант на навчання у будь-якому університеті цих країн, котрий має державну акредитацію. Цього року для українських студентів Фондом виділено стипендії на 128 семестрів у розмірі 5 000 Євро. Претендувати на стипендію можуть магістри останнього року навчання, аспіранти і докторанти за умов відмінного навчання в ДНУ та зацікавленості кафедри-партнера, що прийматиме стипендіата.

Як відзначив Урбан Руснак під час зустрічі з ректором ДНУ Миколою Поляковим, стипендіальні гранти, що пропонує «Міжнародний Вишеградський Фонд» для українських студентів, є досить великими навіть за європейськими стандартами. Зі свого боку, Микола Вікторович запевнив, що в університеті створюються всі умови для сприяння студентському обміну. Дніпропетровський національний університет уклав угоди про довгострокове співробітництво в галузі освіти, науки та культури із більш ніж півсотнею вищих навчальних закладів країн Європи, Америки, Азії, Росії, й за всіма цими програмами ведеться активна робота зі створення для студентів і викладачів єдиного глобального освітянського простору.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram