Версія для друку

Вітаємо студента ДНУ імені О.Гончара – чемпіона Європи з плавання!

Студент ІІІ курсу факультету суспільних наук і міжнародних відносин ДНУ Андрій Говоров здобув золоту та бронзову медалі на чемпіонаті Європи з плавання на короткій воді, що проходив у м. Хернінг (Данія) з 12 по 15 грудня 2013 року.

У континентальній першості з плавання на короткій воді (басейн 25 м) взяла участь рекордна кількість спортсменів – 673 плавці з 42 країн світу. В перший же день змагань Андрій Говоров виборов бронзову медаль та встановив два рекорди України. Зокрема, спортсмен фінішував третім на дистанції 50 м вільним стилем з результатом 21.17 секунди і оновив власний рекорд України, встановлений того ж дня на попередньому запливі (21.22 секунди).

В заключний день турніру дніпропетровець посів найвищу сходинку п'єдесталу, перемігши на дистанції 50 метрів батерфляєм з результатом 22.36 секунди.

Нагадаємо, Андрій Говоров – майстер спорту міжнародного класу (спеціалізація — батерфляй і кроль). Багаторазовий переможець чемпіонатів та Кубків України, рекордсмен країни. Дворазовий чемпіон Перших юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі 2010 року, призер Чемпіонатів Європи та світу серед юніорів 2010 року, чемпіон Європи 2011 року, призер Чемпіонатів Європи 2012 року, чемпіон Всесвітньої Універсіади з плавання на 50 метрів батерфляєм, бронзовий призер з плавання на 50 метрів вільним стилем, рекордсмен Європи серед юніорів. У складі дорослої збірної команди України брав участь у фінальних змаганнях Олімпійських ігор у Лондоні. За успішну спортивну діяльність був нагороджений почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Змагання ж у Данії стали для Андрія підготовчим етапом до чемпіонату Європи, який відбудеться в Берліні в 2014 році.

Вітаємо нашого спортсмена з блискучим виступом і бажаємо йому нових перемог та рекордів!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram